3FM nieuws

Wie wordt de nieuwe James Bond? Stem nu!

  1. Nieuwschevron right
  2. Wie wordt de nieuwe James Bond? Stem nu!

Daniel Craig doet 'm nog één keer na Spectre. Wij selecteerden alvast 12 waardige kandidaten voor de nieuwe 007. Wie vind jij de beste?

Wees gerust, dit is voorlopig het laatste artikel dat we wijden aan James Bond. Het kan je niet zijn ontgaan dat we in het kader van de première van Spectre veel aandacht hebben besteed aan de minst geheime geheim agent aller tijden.

Schuin oog

Maar nu die première achter de rug is en Daniel Craig heeft aangegeven nog slechts één keer in de huid te kruipen van 007, moeten we eigenlijk al met een schuin oog zoeken naar een waardige opvolger.

Het enige selectiecriterium dat we we in acht namen bij het verzamelen van mogelijke opvolgers, was dat de acteur van Britse origine moest zijn. Vandaar dat iemand als Hugh Jackman meteen afviel, aangezien de beste man Australisch is.

Verder verdeelden we de kandidaten in 6 categorieën om het zaakje enigszins overzichtelijk te houden. Onderaan kun je stemmen op jouw favoriet.

1. De Stiff Upperlip-Bond

Stiff upperlip, als in: de traditionele hoffelijke Britse gentleman. Die wanneer de kogels om zijn oren vliegen, superkalm blijft, een dikke nek houdt en alles afdoet met een relativerende grap (in keurig netjes Engels). Roger Moore was de vleesgeworden stiff upperlip. Dus wanneer men op zoek is naar een dergelijke Bond, willen wij Colin Firth (links) en Clive Owen aandragen als kandidaten.

2. De Rode Bond

Zoals een Brits accent één van de voorwaarden lijkt te zijn voor de acteur die in de huid kruipt van 007, is de kleur van zijn haar niet in steen gebeiteld. Roger Moore was immers veel blonder dan Sean Connery en Pierce Brosnan, om nog maar te zwijgen van de blonde dos van Daniel Craig.

Maar een roodharige Bond zijn we nog niet tegengekomen in die 50 jaar, terwijl Ewan McGregor (links) en Damian Lewis wat ons betreft prima een ginger-Bond kunnen spelen. Wat jullie?

3. De Bond op leeftijd

Het is helemaal geen rare gedachte om voor een Bond te gaan die al wat op leeftijd is. Het is namelijk een rol met een korte houdbaarheidsdatum, soms stopt de acteur uit eigen overwegingen (want: typecasting ligt op de loer), soms omdat vers bloed nodig is.

Een oudere James Bond kan dus prima. Die heeft immers meer ervaring, is door de wol geverfd en is veel moeilijker uit het veld te slaan dan een jonge hond Bond. Kanshebbers in deze categorie zijn Liam Neeson (links, 63 jaar) en Jason Statham (48 jaar).

4. De donkere Bond

We willen niet per se jullie keuze voor de nieuwe Bond beïnvloeden hoor, maar kijk nou toch. Prachtige kandidaten dachten we zo, die Chiwetel Ejiofor (links) en Idris Elba. En waarom zou James Bond geen donkere huidskleur kunnen hebben? Sterker nog, de tijd is rijp voor een ebony Bond.

5. De slick Bond

Ruig, stoer, kalm, gentleman, ervaren; zomaar wat karaktertrekken van James Bond. Maar een beetje Bond tovert met louter het optrekken van één wenkbrauw de meest mooie vrouwen tussen de lakens. De één noemt hem seksistisch, de ander juist een player. Hoe dan ook, in deze categorie willen we graag Tom Hardy (links) en Orlando Bloom nomineren.

6. De X-Bond

James Bond was natuurlijk een van de allereerste superhelden op het witte doek. Hoe de man kogels ontweek, de grootste schurken een kopje kleiner maakte en ondanks de levensbedreigende situaties keer op keer als winnaar uit de strijd kwam, doet eerder denken aan een Marvelheld dan aan een normale schoenenlapper, die toevallig geheim agent werd.

Vandaar dat Michael Fassbender (links) en James McAvoy niet mogen ontbreken in ons lijstje van kandidaten om Daniel Craig op te volgen. Zij streden immers als Magneto en Charles Xavier zij aan zij (en soms lijnrecht tegenover elkaar) in kaskrakers X-Men: First Class en X-Men Days Of Future Past.

Zeg 't maar, wie wordt de nieuwe Bond?

Genoeg geluld. Tijd om te bepalen wie de nieuwe Bond wordt, dus stem hieronder op één van de twaalf kandidaten.

Ster advertentie
Ster advertentie