3FM nieuws

UB40 publiek verlaat vroegtijdig zaal door geluidsoverlast

  1. Nieuwschevron right
  2. UB40 publiek verlaat vroegtijdig zaal door geluidsoverlast

Enkele bezoekers van de uitverkochte show van UB40 in Cambridge hebben maandagavond 14 april de zaal voortijdig verlaten door geluidsoverlast.

De muziek stond zo luid dat tientallen fans de zaal verlieten met hartritmestoornissen, hoofdpijn en bloedende oren, zo meldt de BBC. Het merendeel van het publiek heeft, na aanpassing van het volume, nergens last van gehad.

Dertig fans verlaten zaal vanwege extreem hard geluid

Tegenover de Britse krant vertelt een bezoeker dat ze samen met dertig andere fans de zaal moest verlaten vanwege het extreem harde geluid. Dit deden zij nog voor de band het eerste nummer achter de rug had. "The bass crashed into you like a steam train. I had a pain in my chest," laat een bezoeker weten."There were so many people walking out because they couldn't deal with it. It was vibrating through your whole body - it was actually altering heart rhythms," zegt een andere bezoeker van het concert.

Woordvoerder biedt excuses aan

De woordvoerder van UB40 heeft zich inmiddels verontschuldigd tegenover de fans. Volgens hem had niemand de band tijdens de show gewaarschuwd dat de muziek te luid stond en heeft het merendeel van het publiek er gelukkig geen last van gehad. Aan de weggelopen fans die hun geld hebben teruggeëist, biedt de band VIP-kaartjes voor een volgend concert aan. De band geeft vanaf 25 april een paar concerten in Nederland.

Beluister hier (op een verantwoorde manier!) het achttiende album van UB40, Getting Over The Storm:

UB40 - Getting Over The Storm via Spotify

Ster advertentie
Ster advertentie