3FM nieuws

Lizzo reageert voor het eerst op aanklachten oud-dansers

foto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Lizzo reageert voor het eerst op aanklachten oud-dansers

De Amerikaanse zangeres Lizzo is aangeklaagd door drie voormalige achtergronddansers voor het creëren van een gevaarlijke werkomgeving en seksuele intimidatie, naast andere beschuldigingen. Via Instagram heeft ze voor het eerst een reactie gegeven op de aanklachten, en ze ontkent alles.

"I am not the villain"

In de Instagram-post ontkent de zangeres de aanklachten: "My character has been criticized. Usually I choose not to respond to false allegations but these are as unbelievable as they sound and too outrageous to not be addressed."

Check hier het volledige statement:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De dansers die betrokken zijn bij de zaak zijn Arianna Davis, Crystal Williams en Noelle Rodriguez. Volgens de aanklacht waren ze allemaal tot begin dit jaar werknemers van Lizzo, toen Davis en Williams werden ontslagen en Rodriguez kort daarna ontslag nam.

Het vermeende incident zou hebben plaatsgevonden in de Bananenbar, een stripclub in Amsterdam. Lizzo en haar team bezochten die bar na een optreden eerder dit jaar. De dansers beweren dat Lizzo één van haar medewerkers naar verluid pestte om een naakte artiest aan te raken, ondanks herhaaldelijk weigeren.

De aanklacht vermeldt ook dat Lizzo de groep onderwierp aan een "uitputtende" auditie na 12 uur repetitie, nadat ze hen ten onrechte beschuldigde van drinken op het werk.

Bodyshaming

Daarnaast beweren ze dat Lizzo, ondanks haar positieve lichaamsboodschap die ze in haar muziek promoot, de aandacht vestigde op het gewicht van Davis door haar te vertellen dat ze "minder toegewijd" was aan haar rol, en later de danseres vernederde en ontsloeg.

De aanklacht omvat ook beschuldigingen van religieuze en raciale intimidatie, onrechtmatige vrijheidsberoving, inmenging met potentiële economische belangen en meer, maar deze beschuldigingen gelden niet voor alle aangeklaagden in de zaak.

In een verklaring aan NBC zei de advocaat van de dansers, Ron Zambrano: "De schokkende manier waarop Lizzo en haar managementteam hun artiesten hebben behandeld, lijkt in strijd te zijn met alles waar Lizzo zich publiekelijk voor inzet, terwijl ze privé haar dansers belachelijk maakt en vernedert op manieren die niet alleen illegaal zijn, maar absoluut ontmoedigend."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie