3FM nieuws

Epke Zonderland in videoclip Kensington

  1. Nieuwschevron right
  2. Epke Zonderland in videoclip Kensington

De mannen van Kensington en het Nederlandse turnteam hebben de handen ineen geslagen. Epke Zonderland, Bart Deurloo en Casimir Schmidt figureren in de videoclip bij Kensingtons single 'War'.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Het Nederlandse turnteam moet zich kwalificeren voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro in 2016. Daarvoor kunnen ze natuurlijk wel een strijdlied gebruiken om extra gemotiveerd te raken vond Giel:

"Toen ik weer eens met Epke belde en hij vertelde over dit 'turning point' in zijn sport, waardoor ze hopelijk eindelijk met z'n allen naar de spelen gaan, vond ik gelijk dat er een strijdlied moest komen. Gelukkig hebben alle Nederlandse turners verstand van muziek – haha – want iedereen werd blij van het idee om Kensington te benaderen. Het is gewoon echt de beste band van het moment, en 'War' is m'n favoriet van Rivals juist omdat het ook iets nieuws is. Ik ben er trots op dat ik deze talenten met elkaar mocht verbinden!"

Gouden match

Giel bracht de turners in contact met Kensington. De band heeft net hun nieuwe album Rivals uitgebracht en voor de clip van derde single 'War' bleek het contact met het turnteam een gouden match.

De turners en muzikanten versterken elkaar

Epke Zonderland was erg blij om mee te werken aan de clip: "De samenwerking met Kensington geeft ons de gelegenheid onszelf en de turnsport op een eigentijdse manier aan Nederland te presenteren."

Casper van Kensington vindt dat ze met deze clip de sport- en mzuiekwereld goed samen hebben gebracht.: "Alle vier waren we direct enthousiast over de samenwerking met de topturners. Dat gebeurt niet altijd, zoveel mensen zoveel smaken. We versterken elkaar. Daar waren we ook op uit. We wilden de turners in de videoclip niet zomaar hun ding laten doen en er daarna een muziekje onder zetten. Beide werelden moesten bij elkaar komen en dat is echt goed gelukt."

In de officiële clip van Kensingtons 'War', die geschoten is in Londen, zijn topturners Epke Zonderland, Bart Deurloo en Casimir Schmidt te zien.

Ster advertentie
Ster advertentie