3FM nieuws

Franse partij boos op Madonna om hakenkruis

  1. Nieuwschevron right
  2. Franse partij boos op Madonna om hakenkruis

De Front Nationaal-partij is niet blij, in Madonna's tour zit een afbeelding van partijleidster Le Pen met een hakenkruis.

Madonna zorgt graag voor wat opschudding, dat is algemeen bekend. Maar nu heeft de zangeres een officiële aanklacht tegen zich gekregen. De Franse extreemrechtse partij Front National klaagt Madonna aan wegens "openbare belediging."

Partijleider met hakenkruis "onacceptabel"

De partij klaagt Madonna aan omdat in video's tijdens haar huidige tournee een beeld te zien is van partijleider Marine Le Pen met een hakenkruis op haar voorhoofd (zie afbeelding linksonder.) Het beeld is net geen hele seconde in beeld. Florian Phillippot, partijgenoot van Le Pen reageerde met de woorden "deze beledigende connectie is onnactabel."

Madonna was gewaarschuwd

De beelden zaten al in de MDNA-tour video's vanaf de eerste show in Tel Aviv. Front National had toen al aangegeven: "als Madonna dat beeld ook in Frankrijk laat zien, wachten we haar op in de rechtszaal." Zaterdag 14 juli trad Madonna op in Parijs, en het beeld van Le Pen met hakenkruis zat nog in de video.

"We kunnen niet alles accepteren. Marine Le Pen verdedigt niet alleen haar eer, maar ook die van haar partijgenoten en Front Nationaal-stemmers", aldus een officieel statement van de partij.

Ster advertentie
Ster advertentie