3FM nieuws

Lijsttrekker Frans Timmermans was te gast in de Ochtendshow

foto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Lijsttrekker Frans Timmermans was te gast in de Ochtendshow

Over minder dan drie weken gaat Nederland massaal naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezing. Daarom hoor je de komende dagen verschillende lijsttrekkers in Rob & Wijnand en de Ochtendshow. De eerste gast die te horen was in de uitzending is van de combinatie GroenLinks/PvdA, Frans Timmermans.

GroenLinks/PvdA

Frans Timmermans is de lijsttrekker van de nieuwe combinatie GroenLinks/PVDA en is al sinds 1990 actief bij de PvdA. Hij is Minister van Buitenlandse Zaken is geweest en groeide uit tot vicevoorzitter van de Europese Commissie. Nadat deze zomer de stekker uit kabinet Rutte 4 ging, vond hij het tijd om terug te keren naar Nederland, met een duidelijke missie: premier worden.

Frans Timmermans belde in vanuit zijn huis in Maastricht om samen met Rob & Wijnand een uur lang de Ochtendshow te maken. Hij nam zijn eigen nieuwtjes mee, draaide aan het 2 categorieën-spel rad en kreeg verschillende vragen van luisteraars die hij beantwoordde.

Bekijk hier het fragment met Frans Timmermans:

'De Kieslijst'

In het item 'De Kieslijst' zijn er vragen van luisteraars gebundeld om te stellen aan de lijsttrekkers. De lijst bestaat uit 33 vragen die alle kanten op gaan, van politiek inhoudelijke stellingen tot wat voor snack de politicus zou zijn.

Vanochtend kreeg Frans Timmermans de volgende vraag van luisteraar Josef: "Stel, u moet een duet zingen op een bonte avond, met welke collega lijsttrekker zou u niet samen willen zingen?" Frans reageerde daar gelijk op: "Dan is dat toch echt Baudet, zeker na wat hij gisteravond gezegd heeft." Rob grapte: "Niet omdat u denkt dat Baudet slecht kan zingen?" Frans antwoordde daarop dat als Baudet goed kan zingen, misschien daar maar beter een carrière in kan zoeken.

Ster advertentie
Ster advertentie