3FM nieuws

Anti-emo website

  1. Nieuwschevron right
  2. Anti-emo website
Bezorgde Engelse ouders hebben een website opgezet om op de gevaren van Emo muziek te wijzen. Ze vinden dat emo muziek ‘zelfmoord en zelfverminking verheerlijkt’.
Op de website wordt precies beschreven waarom ze vinden dat emo tot zelfverminking en zelfmoord aanzet. Er staan ook ‘tragische voorbeelden’ op en confronterende foto’s en ze omschrijven wat de gevaren zijn en vooral wat ouders er aan kunnen doen.

My Chemical Romance
Het onderwerp is zeer actueel. Zeker gezien de recente zelfmoord van de 13-jarige My Chemical Romance fan Hannah Bond uit Kent (GB). Tijdens het onderzoek naar haar dood suggereerde de lijkschouwer dat er een link was tussen haar zelfmoord en haar obsessie met emo muziek. Hij vond de muziek waar ze naar luisteren erg verontrustend.

In een reactie condoleerde de band de familie van Hannah Bond. Verder ontkennen ze in hun verklaring dat ze zelfmoord en zelfverminking aanmoedigen met hun muziek. "De boodschap en het thema van ons album The Black Parade is hoop en kracht. Onze teksten gaan over het vinden van de kracht om te blijven leven in moeilijke tijden."

Anti emo ouders
Voor de ouders maakt dit geen verschil. Op de site is Hannah Bond als meest recente ‘tragische voorbeelden’ toegevoegd, daarmee willen ze andere ouders waarschuwen en laten zien dat emo niet altijd zo onschuldig is.



Ster advertentie
Ster advertentie