3FM nieuws

Maroon 5 onder vuur door gewaagde videoclip

  1. Nieuwschevron right
  2. Maroon 5 onder vuur door gewaagde videoclip

Maroon 5 ligt onder vuur door hun nieuwe en gewaagde videoclip bij de single 'Animals'. Velen vinden de clip over een stalkende slager veel te ver gaan.

De Amerikaanse band Maroon 5 kreeg een vlaag aan kritiek over zich heen na het uitbrengen van hun nieuwe videoclip 'Animals'. Velen vinden dat de gewaagde clip over een stalkende slagers veel te ver gaat. Een organisatie die zich inzet tegen seksueel geweld (RAINN) vindt de clip zelfs gevaarlijk.

RAINN

The Rape, Abuse, Incest National Network (RAINN) vindt dat stalken verheerlijk wordt in de videoclip. "Maroon 5's videoclip 'Animals' is een gevaarlijke voorstelling van de fantasie van een stalker - en niemand zou een criminele daad met een romantiek moeten verwarren. De banalisering van deze ernstige misdrijven, zoals stalken, mag geen plaats krijgen in de entertainment industrie."

Stalkende slager

In de clip speelt de frontman van Maroon 5, Adam Levine, een slager die geobsedeerd is door een mooie vrouw, die wordt gespeeld door zijn echtgenote Behati Prinsloo. Adam achtervolgt Behati, valt haar lastig en uiteindelijk dansen de twee naakt terwijl er bloed over hen heen wordt gegoten. Maroon 5 heeft nog niet gereageerd op de kritiek. Adam vertelde eerder aan Access Hollywood over de clip: "Ik ben zo enthousiast over de 'Animals' video. Ik had een heel gek idee. Het is heel donker.... en raar en cool. Het is heel crazy."

Maroon 5 - 'Animals'

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie