3FM nieuws

Secret Rendezvous zet studentenhuis op z'n kop

  1. Nieuwschevron right
  2. Secret Rendezvous zet studentenhuis op z'n kop

Secret Rendezvous gaf een huiskamerconcert voor de Stukafestafette. Wij joinden ze bij dit optreden. Hoe waziger de studenten werden, des te beter wij de band leerden kennen. Bekijk hieronder het (video)verslag van deze gekke avond.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Hun single 'Homie. Lover. Friend.' werd eerder al opgepikt door onze collega's van 3voor12 en ook doet het duo mee met de Popronde 2015. We kennen Secret Rendezvous dus al een beetje. Begin oktober werden zij bij Herman uitgeroepen tot 3FM Serious Talent.

Door: Julien Kooij

Rond een uur of half acht ’s avonds rijdt een zilvergrijze Opel Astra de Overtoom in Castricum binnen. Uit de auto stappen een jongeman en een jongedame met een bos rood geverfde krullen. De kofferbak gaat open en er komt een flink aantal koffers, snoeren en standaarden uit. Op de apparatuur is één sticker veelvuldig te vinden: Secret Rendezvous.

"Goedendag, ik ben Sietske Morsch, zangeres van Secret Rendezvous", zegt de jongedame als de deur van het huis open gaat. "Hallo, ik ben Remi Lauw", zegt de jongeman met de koffer in zijn hand.

"Welkom in de Bananenrepubliek, het enige studentenhuis in Castricum", zegt de jongeman die de twee naar binnen leidt. "Moesten jullie van ver komen?", vraagt de student. "Wij komen vanuit Amsterdam, dus dichtbij", zegt Sietske. De drie gaan de trap op en treden binnen in de woning. Ze komen uit in een grote woonruimte waar discolichten, lege bierflesjes en potten proteïne voor spiervorming het decor vormen. De student stelt de bandleden voor aan zijn twee huisgenoten.

"Echt heel tof dat we gewonnen hebben voor de Stukafestafette en we een 3FM Serious Talent op bezoek krijgen. Hoe hoorden jullie dat jullie uitgeroepen werden tot Serious Talent?", vraagt een van de huisgenoten. "Onze plugger stond erop dat ik op zondagochtend het telefoontje van de regionale radiozender zou aannemen,” zegt Sietske. “Na een tijdje verhulde de DJ zich als Herman Hofman van 3FM. Hij zei dat hij een ingesproken bericht van Eva Koreman voor ons had. En in dit bericht ontvingen we het nieuws."

Nadat we tot 3FM Serious Talent zijn uitgeroepen kregen we gelijk veel mailtjes binnen van bookers en publishers. Daarvoor moesten wij daar zelf hard aan trekken.”
- Remi Lauw

Dat ze tot 3FM Serious Talent zijn uitgeroepen, is een van de hoogtepunten uit hun carrière. Ze maken de muziek met heel hun hart en dat mensen het dan leuk vinden is wel heel tof.

Remi loopt door naar de woonkamer en ziet dat er zelfs een podiumpje is gemaakt van pallets. Hij begint de apparatuur aan te sluiten. Ondertussen begint de woonkamer vol te stromen met vrienden van de studenten. Veel van die vrienden vinden het allemaal reuze interessant. "Heb je zelf ook een heftige studententijd gehad?", vraagt een van de vrienden voordat hij een grote slok bier neemt. Remi: "Nou dat is best wel geinig. Ik heb ook in een studentenhuis als dit gewoond. Ik had een stuk of zes huisgenoten. Het was niet gek als er dan vreemde slapende mensen in de woonkamer lagen. Soms zag je totale onbekenden naar de koelkast lopen."

Een uurtje later komt toetsenist Joel Dieleman binnen. "Joel ondersteunt ons altijd tijdens live-optredens. Voor grotere optredens hebben we ook drummer Yori en bassist Ricardo", zegt Sietske. "Vanavond zijn we met ons drietjes." "Sietske en ik schrijven en produceren de muziek, maar live hebben we hulp van onder andere deze hier", zegt Remi lachend terwijl hij Joel begroet. "We hebben elkaar leren kennen op het conservatorium van Rotterdam”, zegt Joel. “Ik doe nog meer projecten met bandjes en artiesten. Waaronder Secret Rendezvous."

Ondertussen is alles aangesloten en staat het podium gereed. De eerste tonen klinken al uit de gitaar van Remi. "Ik luister veel naar bands als Tame Impala, Editors en The War On Drugs. Dat hoor je niet gelijk aan onze muziek, wel aan de indie-achtige gitaarsounds."

Hun eerste album Paint The Town Red komt uit 2011. "Op ons eerste album experimenteerden we veel meer met verschillende stromingen. Zo hoorde je psychedelische rock, maar ook nummers die vooral door classic soul zijn beïnvloed."

"Jongens, we gaan nog niet beginnen, nog even de soundcheck", roept Sietske naar de al enthousiaste studenten. De drie beginnen met spelen. Ze kijken of alles goed afgesteld is. Zelfs de lichtshow werkt. Ze zijn goed op elkaar ingespeeld. Ook doordat ze elkaar zo goed kennen. Sietske en Remi wonen samen in Amsterdam. De drie kennen elkaar van het conservatorium in Rotterdam.

Voor het tweede album zijn Sietske en Remi, die de liedjes samen schrijven, meer op zoek gegaan naar een eigen sound. De huidige muziek van Secret Rendezvous leunt veel meer naar de elektronische pop met hevige soul en R&B invloeden. "We zijn meer gaan kijken naar wat wij tof vinden in de huidige muziek. Je hoort veel elektronica. Zo luisteren we veel naar acts als Little Dragon, Kelela en The Weeknd. Maar ook het oude werk van Janet Jackson en Prince zijn we door beïnvloed."

Dromen over Frank Ocean mag best

Ook hebben de bandleden van Secret Rendezvous al in hun hoofd met wie zij willen samenwerken. "Het zou heel tof zijn om samen met Frank Ocean in de studio te zitten. Hij is heel vooruitstrevend, een beetje dwars ook. Hij maakt hele interessante muziek, echte liedjes, maar hij schuwt er ook niet van om catchy popliedjes te maken." Remi vult aan: "Ja en samenwerken met Pharrell zou heel tof zijn."

Na het afronden van het conservatorium waren zowel Remi als Sietske bezig als muzikant bij andere artiesten. Sietske: "Na een tijdje merkte ik dat ik achter in de tourbus van andere artiesten liedjes aan het schrijven was voor mezelf. Dat was wel een moment dat ik me besefte dat ik zelf een project moest gaan starten. Dit werd Secret Rendezvous."

Goed ontvangen cover

Er worden nog snel biertjes uit de koelkast gepakt. De laatste peuken worden in de plassen gegooid die op het balkon zijn ontstaan door het ontbreken van een dakgoot. De grote woonkamer is tot aan de nok gevuld met vrienden en familie. De bandleden kijken elkaar nog één keer aan en zetten hun eerste nummer in.

De vorige single ‘First Loves & Last Goodbyes’ komt vroeg in de set voorbij. Daarna is het de beurt aan hun huidige single ‘Homie. Lover. Friend', waarvan de videoclip begin oktober verscheen. Er wordt stilletjes gedanst en de studenten hebben een goede tijd. Er wordt luid geapplaudisseerd als er een cover wordt aangekondigd. De titel wordt door een oplettende aanwezige herkend als ‘Never Too Much’ van Luther Vandross.

Meubilair door de lucht

De muziek past heel goed in de grote woonkamer en weet de luide jongeren de baas te blijven. De set van een halfuur bevat strakke beats, zuivere bezielde uithalen van de zangeres en genoeg tempo om er een feest van te maken. Een feest zoals alleen studenten dat kunnen. Het meubilair gaat de lucht in en allerlei voorwerpen vliegen door de kamer.

Het tweede album van Secret Rendezvous zal rond de zomer van 2016 verschijnen. Bekijk hieronder de videoclip van ‘Homie. Lover. Friend.’

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie