3FM nieuws
AVROTROSKRO-NCRV

The War On Drugs naar Pinkpop 2023

foto: Bullet-Ray van Olphen
  1. Nieuwschevron right
  2. The War On Drugs naar Pinkpop 2023

Rob & Wijnand en de Ochtendshow had vanochtend een primeur. In de uitzending op 3FM mochten ze een nieuwe naam voor Pinkpop 2023 bekendmaken. Na o.a. P!nk, Robbie Williams en Goldband staat The War On Drugs op het festival. Tot grote vreugde van superfan Wijnand die enthousiast het nieuws mocht delen.

The War On Drugs

Een band die de afgelopen tijd veel voorbijkwam in de geruchtenlijstjes voor festivals was de Amerikaanse indierockband The War On Drugs. Ze starten hun Europese tour in Noorwegen op 8 juni, een perfecte kans om dus ook even langs te komen in Landgraaf een week later.

Onlangs bracht The War On Drugs een deluxe versie van hun meest recente album I Don't Live Here Anymore uit. Met daarop de single 'Oceans Of Darkness' die je deze week extra vaak hoort als 3FM Megahit.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Wijnand is blij

3FM-dj Wijnand Speelman is superfan van de band en kreeg het nieuws te horen via een videoboodschap. Tijdens het zien schreeuwde hij het uit: "Dit is mijn favoriete band aller tijden. Ik begreep al niet waarom ze niet naar Nederland kwamen."

Wijnand: "Het eerste album kreeg ik van een vriend terwijl ik in een coffeeshop zat in Hilversum. Ik ben toen naar huis gegaan en heb een extra rondje om de ring van Utrecht gedaan, zodat ik alles goed kon horen." Sindsdien is hij hooked.

Bekijk Wijnand zijn reactie hieronder.

Line-up

The War On Drugs wordt toegevoegd aan een mooi lijstje namen die het podium betreden in de zomer van 2023. Tot nu toe heeft het festival oa. P!nk, Robbie Williams, Editors en Goldband bevestigd om te komen spelen in Landgraaf. De organisatie laat weten later vandaag nog een nieuwe lading artiesten aan de line-up toe te voegen.

De tickets voor Pinkpop 2023 gaan zaterdag 26 november om 10:00 uur in de verkoop.

Ster advertentie
Ster advertentie