3FM nieuws

De lijst van 18. Of 19

  1. Nieuwschevron right
  2. De lijst van 18. Of 19

Het moeilijkste punt lijkt aangebroken voor de heren van Bløf. Het killen van darlings. Welke nummers halen de plaat en welke niet?

De lijst van 18. Of 19.

De nieuwe BLØF-plaat vordert gestaag. We hebben inmiddels een lijst van 18 nummers, aan één tekst ben ik nog bezig, dus die hou ik nog even titelloos. Dit is de lijst, op alfabetische volgorde:

1. 21 Gram
2. Als Je Dit Echt Wilt
3. Beter
4. Eindelijk
5. Hoe Warmer De Zon
6. Hou Vol Hou Vast
7. Iedere Dag
8. Iedereen
9. Maan & Sterren
10. Meer Kan Het Niet Zijn
11. Ogenblik
12. Punt
13. Wachten Op De Dag
14. Was Je Maar Hier
15. Wat Jij Denkt
16. We Doen Wat We Kunnen
17. Wijd Open
18. Zoveel Nieuwe Dingen

Mogelijke tracklist nieuwe Bløf album

Voor diegenen onder jullie die mijn eerdere lijstjes gezien hebben een paar aanvullende opmerkingen. “Als Je Dit Echt Wilt” is hetzelfde lied als “Als Je Echt Wilt”, en beide tekstvarianten komen voor in het lied, maar we vinden die eerste bij nader inzien toch beter bekken (geen verband met tongzoenen).

“Wat Jij Denkt” is na een heen en weertje naar de tekentafel herrezen uit de puinhopen van wat eerst “Alsof” heette. Hetzelfde geldt voor “Wachten Op De Dag”, wat een nieuwe variant is op “Denken Aan De Dag”. Met dat lied, of althans met de tekst ervan, kreeg ik door een kennelijk iets te openhartig interview met het AD een enorme hoop gezeik. Die ervaring heb ik in de nieuwe versie ook maar meteen verwerkt, zou je kunnen zeggen. Toch handig, zo’n proefballonnetje ;-)

Branden Tot Er Niets Meer Is

“Zoveel Nieuwe Dingen” is erbij gekomen. En tenslotte is het dus “Punt” geworden en niet “Branden Tot Er Niets Meer Is”. We hebben de keuze na lang beraad voorgelegd aan de fotograaf/ontwerper van ons nieuwe album, en die twijfelde geen seconde. Soms is zo’n frisse kijk van buitenaf noodzakelijk, want je kunt je helemaal blind staren op dit soort keuzes. De overblijvende tekst verbouw ik later misschien nog eens tot een nieuw liedje. Of niet.

Afijn, al met al was vandaag een lange lange dag. Maar ik ben erg tevreden. We hebben ongeveer 14 uur gewerkt deze dag, en waar ik vooral heel erg blij mee ben is hoe “We Doen Wat We Kunnen” gelukt is. Het zal nog een zware strijd worden om te bepalen welke liedjes er gaan afvallen voor het nieuwe album...

Ster advertentie
Ster advertentie