3FM nieuws

‘Uit Je Dak’ met daklozen tijdens ADE: “Een gevoel van erkenning”

foto: 3FMfoto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. ‘Uit Je Dak’ met daklozen tijdens ADE: “Een gevoel van erkenning”

Afgelopen donderdag kwamen buurtbewoners en dak- en thuislozen samen in Inloophuis Makom voor ‘Uit Je Dak’, een avond georganiseerd door Music Moves in samenwerking met Amsterdam Dance Event met als doel om dansvloeren toegankelijker en inclusiever te maken. Julien was erbij en sprak met een aantal bezoekers.

‘Uit je Dak’ tijdens ADE 2023

Heel Amsterdam is omgetoverd tot groot dancefestival tijdens ADE. En tussen al de techno raves in Amsterdam Noord en Martin Garrix in de RAI, heb je ook wat kleinere feestjes die je misschien nog niet kent. ‘Uit Je Dak’ is er daar één van. Het is een muzikaal evenement met de intentie een brug te slaan tussen de daklozengemeenschap, de lokale bewoners en de ‘normale’ feestgangers en daarmee het stigma rond dakloosheid te verminderen. Hierbij staan de levensverhalen van daklozen centraal, aangevuld met optredens van de daklozenband en Trouw-Resident en ArmadiLLow-afsluiter Tsepo.

Voor de dagcoördinator van het Inloophuis is dit feest één van de hoogtepunten van het jaar omdat de daklozen een keer niet genegeerd worden maar écht zichtbaar zijn: “Het is supermooi als je mensen zo samen kan brengen.” Ook de bezoekers zijn enthousiast: “ADE vind ik heel bijzonder, maar er is toch wel een drempel om naar de normale events te gaan. Hier kan ik mezelf zijn en dat geeft vanbinnen een gevoel erkenning, maar ook feest, genieten en even losgaan.”

Bekijk hieronder hoe het eraan toeging bij ‘Uit Je Dak’:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie