3FM nieuws

3voor12 Grimes: mainstream popzangeres of koningin van de artpop?

  1. Nieuwschevron right
  2. 3voor12 Grimes: mainstream popzangeres of koningin van de artpop?

Wat is het nou, Grimes? Ben je een popzangeres? Ben je de ghostwriter van Rihanna of koningin van de Canadese art-underground? Of ben je soms een levensgevaarlijke dame in gothic outfit met een hakbijl? Je kunt Claire Boucher niet in een hokje stoppen, en toch blijft iedereen het maar proberen. Tot haar eigen ongenoegen. Deze week verschijnt haar langverwachte vierde album Art Angels.

100% credibility

Volgens het toonaangevende indiebolwerk Pitchfork maakte Grimes een paar jaar geleden de belangrijkste single van het decennium tot nu toe met 'Oblivion'. Een echte hit werd het alleen nooit, maar op de credibility meter scoor je dan 100%.

En toch schuurt wat de Canadese doet altijd een beetje tegen de mainstream pop aan. Dat hoort kennelijk een beetje bij haar scene, daar in Montreal. Zo is de bevriende producer Blood Diamonds een van de mensen achter Justin Bieber's gigahit 'Sorry'. Zelf werkte ze een keer aan een track voor Rihanna genaamd 'Go', die ze uiteindelijk toch zelf uitbracht. De die-hard fans vonden het helemaal niks, en het gerucht was zelfs dat Grimes - geschrokken van de commotie - haar hele album in de prullenbak gooide. Onzin, zegt Grimes daarover.

"Ik zou al dat materiaal sowieso niet voor het album gebruiken. Het was altijd bedoeld als oefenmateriaal om nieuwe vaardigheden mee te ontwikkelen. Uiteindelijk bestaat mijn muziek nog steeds uit dezelfde ingrediënten. Vroeger maakte ik simpele chocoladekoekjes, inmiddels heb ik geleerd chocoladecake te bakken. Allebei van eieren, meel en chocolade. Toch ben ik nu beter." - Grimes

Kleurrijk maar ongemakkelijk

Hoe dan ook, haar tweede album is er nu eindelijk. En het is een lekkere rare plaat. Super poppy, heel kleurrijk, maar ook experimenteel en ongemakkelijk. Precies zoals onze ontmoeting met haar. Lees hier het hele interview, en zie hier de videoclip bij de nieuwe single.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie