3FM nieuws

Bruce Willis klaagt Apple aan om iTunes-voorwaarden

  1. Nieuwschevron right
  2. Bruce Willis klaagt Apple aan om iTunes-voorwaarden

De acteur wil zijn waardevolle digitale muziekcollectie aan zijn dochters nalaten, maar dat mag niet volgens 'de kleine lettertjes' van iTunes.

Actieheld Bruce Willis gaat weer eens de strijd aan tegen het kwaad. Dit keer speelt het gevecht zich voor de verandering niet op het witte doek af, maar in het echte leven. De rol van slechterik wordt in zijn verhaal vertolkt door Apple.

Bruce boos om 'kleine lettertjes'

Bruce is boos vanwege de voorwaarden van Apples digitale mediaplayer iTunes, schrijft Daily Mail. De acteur heeft inmiddels een flinke muziekverzameling op iTunes. Die wil hij na zijn dood aan zijn drie dochters Rumer (24), Scout (20) en Tallaluh (18) nalaten, maar dat vindt het electronicabedrijf niet goed. In de iTunes-voorwaarden staat dat nummers die hij aangeschaft heeft, niet echt van hem zijn maar dat hij ze min of meer 'geleend' heeft. Aangeschafte muziek delen of doorgeven aan iemand anders, dat mag niet, staat in de kleine lettertjes.

Juridische stappen

Volgens Daily Mail is Bruce nu in overleg met zijn juridische team. Een van de opties is om een familiefonds op te zetten om op die manier de hele familie eigenaar te maken van de muziek. Als dat niet werkt, dan gaat Bruce het via de rechtbank speelt. Hij gaat dan lopende rechtszaken steunen waarbij gepleit wordt voor meer rechten voor (legale) downloaders.

Ster advertentie
Ster advertentie