3FM nieuws

Aanklacht tegen drummer ACDC ingetrokken

  1. Nieuwschevron right
  2. Aanklacht tegen drummer ACDC ingetrokken

De politie in Nieuw-Zeeland pakte op 6 november drummer Phil Rudd van AC/DC op, omdat hij ervan werd verdacht een huurmoordenaar te hebben ingezet. Deze aanklacht is nu ingetrokken.

De 60-jarige Rudd (werkelijke naam: Phil Witschke) werd op 6 november opgepakt, omdat hij het gemunt zou hebben op twee mensen, maar het was niet duidelijk wie dat waren. De politie wilde er verder ook geen details over geven. De aanklacht tegen de drummer is nu weer ingetrokken, omdat er onvoldoende bewijs is.

Op borgtocht vrij

Rudd, die gisteren op borgtocht onder verschillende voorwaarden werd vrijgelaten, wordt ook verdacht van doodsbedreigingen en drugsbezit. Die verdenkenking blijft overeind. Daardoor kan Rudd nog maximaal zeven jaar krijgen, als hij wordt veroordeeld. De drummer is een Australiër, maar woont al sinds 1983 in Nieuw-Zeeland. Hij heeft daar een restaurant.

Nieuw album

Hardrockband AC/DC staat op het punt om voor het eerst in vijf jaar een nieuw album uit te brengen. De bandleden verklaarden dat de arrestatie van Rudd geen invloed heeft om hun plannen voor de plaat. 'We werden ons bewust van het Rudds arrestatie door het nieuws. We hebben verder geen commentaar. Phils afwezigheid heeft geen invloed op de release van ons nieuwe album Rock Or Bust of de komende tour van volgend jaar. " schrijft NME.

Bron: NOS.NL

Ster advertentie
Ster advertentie