3FM nieuws

Radiocolumn Lieve Peter: 'Artiesten hebben geen voorbeeldfunctie'

foto: 3FMfoto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Radiocolumn Lieve Peter: 'Artiesten hebben geen voorbeeldfunctie'

Het gat dat Peter Heerschop heeft achtergelaten, wordt opgevuld door niemand minder dan Nellie Benner in de middagshow van Barend & Benner. Iedere dinsdag komt Nellie met een radiocolumn, die het teken staat van een specifiek thema. Of hoe ze het zelf omschrijft, "een beetje liefde voor je hart tijdens de dinsdag dip". Een goede mix van persoonlijke gebeurtenissen samen met de harde werkelijkheid.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Artiesten hebben geen voorbeeldfunctie

Lieve Peter - 24 januari 2023,

Oh, oh, stoute Milo Driessen van Goldband. Je weet toch dat wij in dit kikkerlandje dingen beter stiekem kunnen doen, dan out in the open. Omdat anders de moraalridder brigade binnen de kortste keren bij je, "Hallo," op de stoep staat. Om te pleiten dat je het goede voorbeeld moet geven. En dat snuiven bijdraagt aan het in stand houden van moord en corruptie. Jij kleine Milo moordenaar!

Zingen over drugs à la. 'Witte Was' schreeuwen we graag in koor mee, al dan niet een beetje beschonken van legale harddrugs. Maar de daad echt bij het woord voegen, kijk daar doen wij in dit landje niet aan. Nee, als we woord bij daad zouden voegen in Nederland, zouden de slachtoffers van de toeslagenaffaire niet pas in 2030, of 2042 wie zal het zeggen, hun centjes krijgen. Dan zouden de boeren nu lachend met hun groene laarsjes door het weiland huppelen en zouden starters zonder rijke pappie of mammie een eerlijke start kunnen maken met eigen prieeltje.

Artiesten zijn geen voorbeeld voor de maatschappij, lieve vriend. Je moet ze dat niet opleggen en dat ook helemaal niet willen. Artiesten met een voorbeeldig leven maken saaie burgerlijke liedjes waar jij en ik geen reet aan vinden. Susan en Freek in het kwadraat, leuk voor even, maar alleen maar Susannetjes en Freekjes: blegh saai.

Hoe graag we de meeste artiesten ook een voorbeeldig leven gegund hadden. Andre Hazes gezellig met Rachel, Rox en Dreetje aan een frisje met een vega kroketje. Queen met partnerlief en twee geadopteerde kindjes keuvelend voor de buis met een kopje kruidenmelange. Amy Winehouse #fitgirl. Nee, dat stukje zelfkastijding zorgt voor net dat ene nootje, net dat rauwe randje, dat zinnetje, dat octaafje. Waar je nooit komt, maar dan ook nooit bij komt, als je niet intens en dus met alles wat daarbij komt kijken, leeft...

Keith Richards snoof en rookte as van zijn eigen vader. Ozzy Osbourne beet de kop van een vleermuis op het podium. Jij wilt vermaakt worden, je krijgt vermaak. Als je lessen wil leren, zoek een fucking leraar en wees zelf het goede voorbeeld voor je kids.

Begrijp me niet verkeerd, ook ik vrees de dag dat mijn toekomstige kinderen met drugs in aanraking komen. Helemaal de combinatie van genen van mij en mijn vriend. Maar ik vertrouw er ook op, en dat moet jij ook, dat met een gezonde liefdevolle basis zonder stiekem gedoe of rekening moeten houden met de hele wereld, iedereen voor zichzelf wil en kan zorgen.

En als het leven toch tegenslagen geeft, want dat krijg je hoe dan ook, vinden wij stuk voor stuk troost in dat ene liedje van die door gesnoven gozer op het podium.

Ster advertentie
Ster advertentie