3FM nieuws

One Direction legt ruzie over bandnaam bij

  1. Nieuwschevron right
  2. One Direction legt ruzie over bandnaam bij

De ruzie tussen de twee One Direction bands is opgelost. De Amerikanen gaan voortaan Uncharted Shores heten.

De problemen tussen de Amerikaanse punkband One Direction en de Britse boyband One Direction zijn opgelost. Een half jaar geleden klaagde de Amerikaanse One Direction de Britse boyband aan, omdat ze dezelfde naam hadden.

Exclusieve rechten op One Direction

De Amerikaanse One Direction zei exclusieve rechten te hebben op de naam en wilde dat de Britse One Direction hun naam zou veranderen. Voor alle verwarring eiste de Amerikaanse One Direction een schadevergoeding van een miljoen dollar (765.000 euro) het management en het label van de Britse band.

Britse One Direction heeft diep in de buidel getast

De Britse One Direction kwam afgelopen maart op nummer 1 binnen in de Amerikaanse Billboard 200 met hun debuutsingle Up All Night. Zij zijn daarmee de eerste Britse boyband ooit die in de Verenigde Staten debuteerde met een nummer 1 single. Om de bandnaam One Direction te behouden, heeft het management naar verluidt diep in de buidel moeten tasten. Maar met succes, want de Amerikaanse One Direction gaat voortaan door het leven als Uncharted Shores, gelijknamig aan hun nieuwe album. Iedereen tevreden dus.

Boven: De Amerikaanse punkband One Direction.
Onder: De Britse boyband One Direction.

Ster advertentie
Ster advertentie