3FM nieuws

Moss zonder gitaren op tour in VS en IJsland

  1. Nieuwschevron right
  2. Moss zonder gitaren op tour in VS en IJsland

De Amsterdamse band Moss spreidt zijn vleugels richting de Verenigde Staten en IJsland.

Moss speelt begin oktober enkele shows in New York en Los Angeles. Een maand later staat de Amsterdamse band op IJsland voor het Iceland Airwaves festival in Reykjavik.

Moss zonder gitaren op tour

Moss heeft besloten om zonder gitaren naar Amerika af te reizen. Een band zonder gitaren, dat is toch niet handig? In Amerika zijn ze van plan instrumenten te lenen of misschien wat leuke tweedehands instrumenten op de kop te tikken. Dit is namelijk een stuk handiger in verband met de douane. En elke reden om een paar nieuwe instrumenten in te slaan moet je natuurlijk ook aangrijpen! We zijn benieuwd waar ze mee thuiskomen.

Moss en Go Back To The Zoo op Culture Collide Festival

Filter Magazine heeft Moss uitgenodigd om te komen spelen op het Culture Collide Festival in Los Angeles (vrijdag 5 en zaterdag 6 oktober). Op dit festival treden alleen maar artiesten op die niet uit de Verenigde Staten komen. Go Back To The Zoo is ook uitgenodigd door Filter Magazine om te komen spelen.

Moss speelt in New York

Aangezien New York toch op de route ligt, geeft de band ook een show op woensdag 3 oktober in de bar Pianos in Lower East Side's. De volgende dag speelt de band op uitnodiging van het Engelse muziekplatform Communion, opgericht door Mumford & Sons, Ben Lovett, Kevin Jones en Ian Grimble, in de Union Hall in Brooklyn. Het is niet de eerste keer dat Moss optreedt in de VS. De band speelde eerder al op het New Yorkse festival CMJ Music Marathon.

Moss op het sprookjesachtige IJsland

Met de uitnodiging van Icelandic Airwaves festival gaat er een lang gekoesterde droom van Moss in vervulling om op het sprookjesachtige IJsland hun muziek te laten horen. De band speelt er vrijdag 2 november.

Moss tourt door Nederland

Naast een avontuur in de VS en IJsland, is Moss momenteel druk met een Nederlandse clubtour. Voor ze vertrekken, is de band nog te vinden in Haarlem, Arnhem en Den Haag. Daarnaast speelt de band zaterdag 10 november in Frankrijk en betreden ze zondag 18 november het podium van de Vlaamse editie van Crossing Border in Antwerpen. In december wordt het succesvolle jaar, waarin de band op het hoofdpodium stond van zower Pinkpop als Lowlands, afgesloten met zeven shows in eigen land.

Ster advertentie
Ster advertentie