3FM nieuws

Beyoncé en Taylor Swift zijn echte powervrouwen

  1. Nieuwschevron right
  2. Beyoncé en Taylor Swift zijn echte powervrouwen

Ieder jaar presenteert Forbes 'The World's 100 Most Powerful Women'. Tussen Oprah, Hillary Clinton en Queen Elizabeth II, staan dit jaar ook Beyoncé en Taylor Swift.

Taylor Swift

Taylor Swift knalde dit jaar ineens de lijst binnen en veroverde de 64e plaats. Ook is ze met haar 25 jaar de jongste in het rijtje. Way to go, Taylor! Waarom ze nu ineens in de lijst verschijnt? "De singer-songwriter heeft afgelopen herfst een transformatie van country zangeresje naar superster in de popwereld gemaakt, met het uitbrengen van haar album 1989. Met ruim 3,5 miljoen verkochte exemplaren was dit het best verkochte album.", aldus Forbes. Maar goed, dat Taylor een echte powergirl is wisten we natuurlijk al lang. Alleen haar nieuwste videoclip zegt al meer dan genoeg!

Beyoncé

Onder de entertainers neemt Beyoncé de hoogste plaats in. De zangeres staat op de 21ste plaats. Forbes legt uit dat Beyoncé al een knaller was, en dit jaar net zo hard door is gegaan. Haar Mrs. Carter tour deed het geweldig, en ook de On The Run-tour met haar man Jay Z stelt zeker niet teleur. De tour van het muzikale koppel levert per concert ongeveer 100 miljoen dollar (±91,6 miljoen euro) op. Dat is bijna net zo veel als een concert van The Rolling Stones.

Alle powervrouwen van de wereld

Er zijn natuurlijk veel meer powervrouwen, maar de 100 échte krachtpatsers staan in de lijst van Forbes. De nummer één is al een tijdje hetzelfde. Drie keer raden. Nee? Niet? Angela Merkel natuurlijk! Zij wordt op de voet gevolgd door Hillary Clinton en Melinda Gates. Benieuwd naar de hele lijst? Die check je hier.

Ster advertentie
Ster advertentie