3FM nieuws

Beastie Boys wil dat rechtzaak wordt gestopt

  1. Nieuwschevron right
  2. Beastie Boys wil dat rechtzaak wordt gestopt

De Beastie Boys ontkent dat ze samples hebben gebruikt van de band Trouble Funk en wil dat de rechtzaak wordt geannuleerd.

De Beastie Boys wil dat de rechtzaak met de band Trouble Funk wordt "dismissed". Dat meldt de Guardian. De rappers werden in mei aangeklaagd omdat ze zonder toestemming samples zouden hebben gebruikt van Trouble Funk. Maar volgens de Beasty Boys is dit onzin.

Beastie Boys twintig jaar later aangeklaagd

De mannen van de Beastie Boys vinden het bovendien merkwaardig dat ze pas twintig jaar later, nadat ze hun debuutalbum Licensed to Ill (1986) en de opvolger Paul's Boutique (1989) uitbrachten, worden aangeklaagd door de platenmaatschappij TufAmerica. Volgens het platenlabel komt dit omdat de samples heel goed verstopt zitten in de liedjes van de Beastie Boys. TufAmerica heeft de samples na het uitvoeren van een zorgvuldige audioanalyse toch gevonden.

TufAmerica eist vergoeding van Beastie Boys

De Beastie Boys hoort totaal geen overeenkomst tussen hun muziek en die van Trouble Funk, maar platenmaatschappij TufAmerica eist een schadevergoeding wegens het schenden van de auteursrecht. Daarnaast willen ze dat de samples niet langer gebruikt worden.

Ster advertentie
Ster advertentie