3FM nieuws

3FM-DJ Joram op EXIT: Dag 1

  1. Nieuwschevron right
  2. 3FM-DJ Joram op EXIT: Dag 1

Jaarlijks reizen er meer dan 190.000 mensen af naar Servië voor het Exit Festival. Dat zag 3FM-DJ Joram Kaat ook wel zitten en dus stapte hij in de bus voor de 24 uur durende reis naar het Servische Novi Sad. De komende dagen houdt hij jou op de hoogte van zijn avonturen.

En we zijn onderweg!

Dinsdagavond 5 juli vertrok ik vanaf Eindhoven richting Servië. Ik hoor het je al denken: "Ohh, lekker vliegen". Nou, dan heb je het mooi mis. Ik ging lekker met de bus. Ik was stiekem best wel zenuwachtig voor de reis, want als er iets niks voor mij is, dan is het lang in een bus zitten. Ik verwachtte dan ook dat het één 24-uur-durende-pre-party zou zijn, maar dat was niet helemaal het geval...

Da's snel...

Iedereen zat een beetje in zijn stoel te chillen en muziek te luisteren. Ergens ook wel logisch, want je hebt nog vier dagen festival voor je om helemaal naar de getver te gaan. Een beetje een rustige start was dus helemaal prima.

Langste 24 uur van m'n leven

De reis zou lang duren, dat wist ik. Maar vierentwintig uur had ik niet verwacht... En dan zul je altijd zien dat onze buschauffeur natuurlijk nét die ene is die de allerlaatste afslag mist. Superleuk, want dan kom je op een tolweg terecht, waar je de eerste veertig kilometer niet kunt keren. Tel er nog maar een uurtje bij op.

Twee woorden, negen letters... DUURT LANG!

Stapelen onder een boompje

Maar ook wij arriveerden uiteindelijk in Novi Sad, waar waarschijnlijk het hele jaar niets gebeurt maar deze week volledig op z'n kop staat. Er zijn overal pre-party's en lange rijen van mensen die hun polsbandje alvast op willen halen. Nadat we uit de bus werden gegooid, ging iedereen op zoek naar zijn camping. Dat zijn er namelijk meerdere verspreid door de hele stad.

Ik snap trouwens sowieso niet waarom mensen hier überhaupt gaan kamperen. Het festival start 's avonds om 19:00 uur en gaat door tot de volgende ochtend 08:00 uur. Overdag is het veertig graden, waardoor je letterlijk uit je tent brandt. Iedereen zoekt dan ook een plekje onder de paar schamele boompjes die er staan. Lekker knus!

Het fort

Het vette van Exit is dat het zich volledig afspeelt in, op en om een fort. Ik kijk dan ook het meest uit naar alle lokale DJ's en bandjes die optreden in een van de vele kleine gangetjes. Doordat het festival pas laat op de dag start en de hele nacht doorgaat, sluiten usual headliners als Bastille, David Guetta, Ellie Goulding de avonden niet af maar zijn ze juist een van de eerste acts.

Ik ga nu eerst nog even richting de camping, maar daarna is 't festival-time. Morgen lees je op 3FM.nl meer over mijn ervaringen op Exit.

Ster advertentie
Ster advertentie