3FM nieuws

3FM DJ’s Frank en Michiel over het succes van Kensington

  1. Nieuwschevron right
  2. 3FM DJ’s Frank en Michiel over het succes van Kensington

3FM DJ’s Frank en Michiel kennen Kensington door en door. Michiel had ze ooit als een van de eersten in de studio en heeft ze altijd gesupport, Frank kent de jongens persoonlijk. Daarom vroegen wij hen: wat is de succesformule van Kensington?

Zit jij in een bandje en wil je ook wel van kleine shows in mini-zaaltjes naar uitverkochte shows in de Ziggo Dome? Dan heb je vast iets aan deze tips. Het succes van Kensington zit ‘m echt niet alleen in de hoeden van Eloi of in de drumstokjes van Niles. Michiel en Frank weten wel hoe de band zo ontzettend groot is geworden:

Michiel: Keihard werken

“Kensington is groot geworden door hard te werken. Vanaf de allereerste keer dat ze bij me op 3FM kwamen spelen, apparatuur in een aftands busje duwen en gaan. Elke keer weer. Ze kwamen altijd en waren nooit te beroerd om iets te doen. En voor de volle honderd procent. Ik heb ze met een akoestische set een huiskamer letterlijk zien afbreken voor 3FM Serious Request. Epische avond.”

Frank: Ze raken een gevoelige snaar, maar kunnen ook een feestje bouwen

“Bijna alle fans van Kensington hebben ongeveer dezelfde ervaring. De muziek sleept je door moeilijke momenten, terwijl ze er op het podium een enorm feest van maken. Kensington heeft een hele hechte band met zijn fans en ze zijn heel toegankelijk. Daardoor zien veel mensen ze als vrienden waarmee je een feest kan hebben, maar die je ook door een moeilijke tijd heen helpen.”

Michiel: Zelfvertrouwen hebben

“De band is ook groot geworden door vertrouwen in zichzelf. Het album was af, ze bleven doorwerken en maakten toen gewoon nog een ijzersterke single. Het label zei toen: “Ja sorry jongens, daar gaan we even niks mee doen nu, want ja, er is net een album uit.” Kensington wilde toch het avontuur aan en koos voor een onzekere toekomst buiten het label. Geld lenen, werken en vertrouwen op elkaar en de muziek. Dat toont toch karakter.”

Frank: Ze maken stadionrock

“De band is qua sound best wel veranderd, maar niet negatief. Op een gegeven moment zijn ze van een puntig indie-geluid overgegaan naar een grootser stadiongeluid. Die keuze heeft ze dit enorme succes opgeleverd, omdat dit in de Nederlandse muziekscene op deze manier nog niet bestond!

Bekijk hier de lievelingsmomenten van Frank en Michiel met Kensington:

Michiel:

In mijn laatste avonduitzending, in 2013, kwam Kensington langs om ‘Let Go’ te spelen. Dat laat wat mij betreft heel erg de band zien die ik met de jongens heb.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Frank:

Dit is een fragmentje van acht jaar geleden, maar we hebben het er nog steeds over. De band wilde dat we hun single gingen draaien, maar daarvoor moesten ze wel iets terug doen. Namelijk (NAAKT!!) onder de douche hun liedje zingen.

We zijn ongeveer tegelijk begonnen, zij met muziek maken als Kensington en ik als radiomaker. Dan hebben we het erover dat het langzaam gegroeid is en we elkaar nooit uit het oog zijn verloren. We zien elkaar nog bij feestjes, afterparty’s, biertjes in de kroeg en tijdens al die radio-interviews.

>> Win kaarten voor het exclusieve optreden van Kensington!

Ster advertentie
Ster advertentie