3FM nieuws

Hulde aan Spotify's tijdcapsule

  1. Nieuwschevron right
  2. Hulde aan Spotify's tijdcapsule

'Jouw Tijdcapsule' is de nieuwe functie van Spotify waarmee je in principe de leukste basisschoolreünie ever kan geven. Het selecteert namelijk nummers die voor jouw muzikale ontwikkeling een grote rol hebben gespeeld. *Insert groep drie klassenfoto*

Toen we zelf een testritje namen werden we steeds dieper en dieper meegetrokken in de kolk der nostalgie. Ben je een nineties kid? Dan is de kans groot dat R. Kelly's 'Ignition (Remix)' erin zit. Ben je ouder dan dat? Dan wordt de kans groter dat je bands als Toto en Fleetwood Mac tegen gaat komen.

Hulde

Spotify is een baas in het cureren van playlists, dat laat deze nieuwe functie maar weer eens zien. Je kon via de 'All Out' lijsten al decennia-specifieke lijstjes afspelen, maar nu kun je er gewoon eentje laten maken die specifiek de anthems van jouw jeugd uitlicht. De functie selecteert de nummers op basis van je leeftijd én waarschijnlijk ook voorheen afgespeelde nummers. Slecht nieuws helaas voor de jonkies, de functie doet het pas vanaf je zestiende. Toch zijn we Spotify ontzettend dankbaar voor dit stukje muzikaal tijdreizen.

De throwback van onze stagiair

Dit is de throwback-playlist van onze 21-jarige stagiair. Om je een idee te geven hoe zo'n lijstje eruit ziet hebben we die van hem even als voorbeeldje voor je.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Het is niet te ontkennen dat nummers als 'Temperature', 'Where Is The Love?', 'Irreplaceable' en 'Let Me Love You' stuk voor stuk goud waard zijn. Als je uit hetzelfde tijdperk komt als onze stagiair is de kans groot dat je lijstje overeenkomt, maar de combinaties zijn eindeloos!

Benieuwd welke nummers tekenend waren voor jouw jeugd? Het antwoord is maar één klik van je verwijderd. Nodig die oude klasgenootjes maar snel uit voor een reünie, de muziek is alvast geregeld!

Ster advertentie
Ster advertentie