3FM nieuws

De nieuwe The Last Shadow Puppets is 3FM Album van de Week

  1. Nieuwschevron right
  2. De nieuwe The Last Shadow Puppets is 3FM Album van de Week

Everything You've Come To Expect: na acht jaar is het tweede album van The Last Shadow Puppets eindelijk daar.

>> Win het album hier!

Miles Kane (die van 'Come Closer') en Alex Turner (die van Arctic Monkeys) vormen samen The Last Shadow Puppets. Na jaren zonder nieuw materiaal, hebben de twee muzikanten hebben hun krachten opnieuw verenigd.. Everything You've Come To Expect is deze week 3FM Album van de Week!

Internationaal georiënteerd

De tracks op Everything You've Come To Expect zijn geschreven in Miami, Londen en Parijs, waarna ze de boel in Malibu hebben opgenomen. De single 'Aviation' was de eerste track die geschreven werd voor het album, al was 'ie eigenlijk bedoeld voor de soloplaat van Miles Kane.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

No more storytelling

Inhoudelijk is deze plaat iets lichter dan album nummer één. De teksten zijn onbezorgder en explicieter. Ook de manier van songwriten is aangepast: de nummers staan meer op zichzelf en zijn minder een afgerond verhaal.

"When we did the first record, we considered the lyrics another component along with the melody. This time I wasn’t so concerned about always telling a story." - Alex Turner

Qua sound heeft de plaat gelukkig nog best veel weg van debuutplaat The Age Of The Understatement.

Meer! Meer!

Miles en Alex hebben het idee om een Shadow Puppets-trilogie uit te brengen, waarvan we dus nu de eerste twee delen in handen hebben. Héél misschien komt er zelfs nog wel een vierde deel in de serie, maar daar blijven de mannen nog vaag over. Wat we al wél weten is dat deel drie in principe al klaarligt voor release. Dat zou dus niet weer acht jaar hoeven duren...

Beluister hier de plaat:

Nog meer weten over het album? Check dan hier de XL-versie van dit artikel.

Ster advertentie
Ster advertentie