3FM nieuws

Hoe gaat het met Frank en z'n concertmarathon?

  1. Nieuwschevron right
  2. Hoe gaat het met Frank en z'n concertmarathon?

Hij is inmiddels dik over de helft en heeft al 14 concerten gehad. Dat belooft wat. Maar houdt Frank het nog een beetje vol?

Frank, ten eerste: hoe zit het met je energielevel?

"Redelijk. Het zijn focking lange dagen. Ochtendconcert, middagconcert, radioshow, avondconcert. Maar ik zie zo veel vette dingen!"

Spijt dat je er aan bent begonnen?

"Geen seconde. Het is alleen wel heftiger dan ik dacht!"

Hoezo dan?

"Het zwaarst is dat ik me de hele tijd moet haasten en dat je concerten helemaal moet uitzitten. Een uur lang naar een 'vals' orgel luisteren is écht pittig. En mijn voeten doen pijn.. Heel erg pijn!"

Heb je een wondermiddel om het vol te houden?

"Niet te veel drinken en hazenslaapjes. Normaal drink ik lekker wat biertjes bij een concert. Nu moet ik me echt inhouden. Twee of drie bier en dan over op cola of spa rood. En even kort slapen. In de auto of op een bankje als ik tijd aan het overbruggen ben."

Maar dus wel twee, drie biertjes?

"Ja, ik heb me gister tijdens Bryan Adams een beetje laten gaan. Ik moest echt even ontspannen en de man gaf zo'n goede show. Toen heb ik er wel vijf of zes op. En dat merkte ik ook meteen... Haha, moe plus alcohol is teutig."

Welk concert was tot nu toe de grote verrassing?

"Gisteravond was ik dus bij Bryan Adams. Wat een vakman en wat een goede liedjes! Een levende legende. Terwijl ik dacht dat het een beetje oud en belegen zou zijn."

Is er ook een concert die je liever had overgeslagen?

"Ik had het middagconcert op zaterdag in de Paradiso graag overgeslagen. Hugo Race stond daar. Op plaat mooi, maar live best slecht."


Wat staat er allemaal nog op de planning?

"Ik ga nu naar het concertgebouw in Amsterdam voor een klassiek lunchconcert en vanavond sta ik bij de heren van Il Divo. Dan morgen ook weer klassiek in de middag en 's avonds meezingen bij Panic! At The Disco. Vrijdagmiddag sluit ik m'n concertmarathon af met een speciaal voor mij georganiseerd concert van Son Mieux in de Vorstin, Hilversum. Je kan d'r nog bij zijn!"

Op hoeveel zit je nu?

"Ik zit nu op 14 concerten, na vanavond op 16, dus dan ben ik over het oude wereldrecord heen. Alleen de regels zijn zo streng bij het Guinnes Book of Worldrecords, dat ik een buffer wil opbouwen. Plus, als je een record verbreekt moet je er dik over heen gaan ook!"

Hoe ga je het vieren als hij binnen is? Concertje pakken of slapen?

"Als ik vrijdag mijn laatste concert heb gehad, maak ik mijn radioprogramma. Daar nodig ik zoveel mogelijk getuigen uit, die deze week zij mee geweest. Dan vieren we het met een drankje, hapje en een verrassingsoptreden van een band die stopt. Welke band dat is? Luister vrijdagmiddag maar!"

>> Check hier alles over Franks Concertmarathon

Ster advertentie
Ster advertentie