3FM nieuws

De albumhoes van Hozier zit vol met kleine details

  1. Nieuwschevron right
  2. De albumhoes van Hozier zit vol met kleine details

Na het succes van zijn eerste album nam Hozier wat gas terug en besloot hij in alle rust aan Wasteland, Baby! te werken dat vijf jaar na zijn debuut verscheen. Beide albums hebben één grote overeenkomst, want de albumhoezen zijn gemaakt door niemand minder dan Hozier's eigen moeder.

Wie naar de voorkant kijkt denkt waarschijnlijk dat er een foto van de zanger is gemaakt terwijl hij onder water zit. In zekere zin is dat ook zo, maar als je goed kijkt blijkt de albumhoes helemaal geschilderd te zijn met daarin heel veel details verwerkt. Raine Hozier-Byrne wilde voor het album een bepaalde vrijheid creëren maar tegelijkertijd ook iets benauwends neerzetten als symbool voor de huidige samenleving. "Het moest lijken alsof alle spullen nog niet zo lang onder water lagen zodat het in beweging komt en naar de oppervlakte drijft zonder enige controle", zegt Raine op het YouTube-kanaal van Hozier.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Immigratie

Op de buik en op de arm van de Ierse zanger staat een prent afgebeeld die laat zien hoe migranten vanuit rubberbootjes aan land komen en verwelkomt worden door een persoon die al op de kant staat. "We moeten elkaar helpen en voor elkaar opkomen zodat we samen tot oplossingen kunnen komen. Soms kun je niet wegkijken en moet je je verantwoordelijkheid pakken om samen tot een bepaald punt te komen. De albumhoes is op die manier als een soort spiegel die je wordt voorgehouden en sluit een op een aan met de muziek", vertelt Raine. "Er zit heel veel kommer en kwel verwerkt in het album, maar tegelijkertijd ook met flink wat vreugde", voegt de zanger toe.

Zwembad

Hozier vertelt dat de fotoshoot in het zwembad niet altijd even goed ging: "Voor de foto die mijn moeder nodig had voor het schilderij, moest ik helemaal naar de bodem van het zwembad duiken. Ik moest echt voldoende lucht uit mijn lichaam laten om naar de bodem te zakken, want als je longen vol met lucht zitten blijf je een beetje drijven. Er was een moment dat ik zo lang onder water zat dat ik even niks meer kon zien. Het licht ging echt even uit...". Toch waren er tijdens de shoot wel meer enge momenten, want een aantal van de foto's die in het boekwerkje terug te vinden zijn, zijn gemaakt in een van de bekendste spookhuizen van Ierland. "We hebben voor Loftus Hall gekozen, omdat alles in het landhuis nog intact is. Het is alsof je een andere tijd binnenstapt. De duistere locatie en de teksten op het album sluiten zo goed op elkaar aan dat we geen moment twijfelden om daar foto's te gaan maken."

Meer van dit?

- Hoe Anderson .Paak inspiratie haalde uit naakte vrouwen
- Dit is het verhaal achter Tame Impala's Currents
- Waarom Nothing But Thieves Japanse keramiek gebruikte voor hun albumhoes

Check tijdens het lezen gelijk even de 3FM Now Playing-lijst op Spotify en abonneer je gratis en voor niets hieronder.

Ster advertentie
Ster advertentie