3FM nieuws

Indie labels getroffen door rellen in Londen

  1. Nieuwschevron right
  2. Indie labels getroffen door rellen in Londen

Tijdens de rellen in Londen is ook de muziekindustrie geraakt. Een opslagplaats van onafhankelijke labels is afgebrand.

Er zijn al dagen rellen en plunderingen in Londen nadat er afgelopen zaterdag (6 augustus) een man werd doodgeschoten door de politie. Het begon in Tottenham, waar het incident plaats vond, maar slaat sindsdien over naar steeds meer wijken. Tijdens rellen in de wijk Enfield gister is het pand van Sony/Pias geplunderd en verwoest. Het pand is tot de grond toe afgebrand.

CD's in vlammen op

In de opslagplaats lag niet alleen voorraad van het grote label Sony, maar ook van Pias die het pand met Sony deelt. Pias verzorgt de distributie voor veel independant labels. En dat is een grote klap voor de labels, die hun hele voorraad in vlammen zagen opgaan. Pias liet vandaag in een statement weten dat ze nog niet precies weten hoe groot de schade is, omdat ze het gebouw nog niet in mogen. Maar aan de beelden van de BCC hieronder te zien, zal er niet veel van over zijn.

Ooggetuige

In het filmpje vertelt een ooggetuige dat het er heftig aan toe ging. Hij zag dat er mensen met spullen naar buiten kwamen en hij werd door een van de relschoppers geraakt.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie