3FM nieuws

U2-zanger Bono weet niet of hij ooit nog gitaar kan spelen

  1. Nieuwschevron right
  2. U2-zanger Bono weet niet of hij ooit nog gitaar kan spelen

U2-zanger Bono is vijf maanden geleden van z'n fiets gevallen. Hij heeft nog zo'n last van die val, dat het niet zeker is of hij ooit nog gitaar kan spelen. Oh my god!

Bono viel in november hard van zijn fiets toen hij een rondje aan het fietsen was in New York's Central Park. De U2-frontman liep letsel op in zijn gezicht, waarbij zijn oogkas beschadigd raakte. Ook Bono's hand, arm en elleboog kregen een flinke klap door de val.

Operatie

De 54-jarige Bono onderging een operatie van maar liefst vijf uur. Met zijn gezicht gaat het weer goed, maar Bono's hand is nog steeds niet de oude, zo zei hij in een interview met The New York Times.

"Het voelt alsof ik iemand anders hand heb. Ik kan twee vingers nog steeds niet ombuigen. De artsen zeggen dat de zenuwen in m'n vingers één millimeter per week genezen. Dus over ongeveer dertien maanden weet ik of m'n vingers weer de oude zijn."
- Bono

Herstel

Niet dat Bono bij de pakken neer gaat zitten, maar de U2-zanger weet door het lange herstel niet zeker of hij ooit nog gitaar kan spelen.

"Het herstel gaat moeilijker dan gedacht. Op het moment dat ik dit schrijf, is het niet duidelijk of ik ooit nog gitaar kan spelen."
- Bono op de U2-website

U2 heeft tientallen optredens op rol staan voor hun Innocence + Experience Tour. De concerten, waaronder vier in de Ziggo Dome Amsterdam, gaan vooralsnog gewoon door. En gelukkig is er met Bono's stem niets mis, dus kan hij nog wel gewoon zingen.

U2 - 'Ordinary Love'

Ster advertentie
Ster advertentie