3FM nieuws

Deze vijf artiesten begonnen hun muzikale carrière ooit bij ESNS

foto: Dua Lipafoto: Dua Lipa
  1. Nieuwschevron right
  2. Deze vijf artiesten begonnen hun muzikale carrière ooit bij ESNS

Morgen vindt ESNS (voorheen Eurosonic Noorderslag) weer plaats, hét grootste showcasefestival van Europa. Het festival in Groningen is een springplank geweest voor vele grote artiesten. Wij zetten er vijf voor je op een rijtje!

Bastille (2013)

In 2013 stond frontman Dan Smith met zijn band in Groningen waar ze ‘Pompeii’ aan de wereld presenteerden en tevens hun versie van ‘Rhythm Is a Dancer’ vertolkten. Die cover brachten ze uit onder de naam ‘Of The Night’. De potentie van de band werd al snel duidelijk: catchy liedjes en een show waarin Dan op boxen klom, met overtuiging op zijn drums sloeg en het publiek zonder angst in de ogen keek. Het zou het begin zijn voor een band die het zowel op festivals als op de radio goed zou gaan doen. Hun grootste track werd ‘Happier’ in samenwerking met Marshmello, met inmiddels meer dan 2 miljard streams. Bekijk het optreden uit 2014 hier terug.

George Ezra (2014)

In 2014 stond George Ezra als 19-jarige jongen, met al een nominatie voor de BBC Sound of 2014 op zak, op het podium in Groningen. Hij speelde daar zijn gigahit ‘Budapest’ en dat zou alleen maar een voorproefje zijn. Met zijn aangename stemgeluid werd namelijk al snel duidelijk dat Ezra een publiekslieveling zou gaan worden met zijn waanzinnige liedjes. Later volgden headline shows op festivals waar verdere hits als ‘Green Green Grass’ en ‘Shotgun’ door de hele festivalweide meegezongen werden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Oscar and the Wolf (2015)

Een artiest die zijn identiteit al geweldig wist te vangen in zijn debuutalbum is de Belgische Max Colombie, beter bekend als Oscar and the Wolf. Entity bevatte geweldige producties zoals ‘Princes’, ‘Undress’ en natuurlijk ‘Strange Entity’. Het zou de start zijn voor een artiest die negen jaar later nog steeds het publiek weet te verrassen met shows op Best Kept Secret en Rock Werchter waarin er gehuild en gedanst wordt. Bekijk zijn optreden uit 2015 hier terug.

Dua Lipa (2016)

Haar debuutalbum is het meest gestreamde album van een vrouwelijke artiest óóit en haar opvolger Future Nostalgia is 100 miljoen streams verwijderd van het breken van haar eigen record. Op dit moment is er alweer een nieuwe era voor Dua Lipa van start gegaan, maar de carrière van de zangeres begon in 2016 tijdens Eurosonic Noorderslag in Groningen. Daar zagen we de wereldster in wording haar net verschenen single ‘Hotter Than Hell’ en haar eerste liedje ‘Be The One’ zingen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

S10 (2019)

S10 is een artiest die moeilijk te vangen is in één genre. Aan de start van haar carrière werd zij nog een FunX-ster genoemd door haar samenwerkingen met hiphop-artiesten als Mula B en Kevin, maar een liedje met BLØF of haar Songfestival performance staan haar inmiddels ook zó goed. Nederland houdt van S10 en ook dát begon allemaal op Eurosonic Noorderslag waar zij met o.a. ‘Diamonds’ een fantastische impressie achterliet.

foto: Raymond van Olphen

3FM op Eurosonic Noorderslag

Tijdens Eurosonic treden dit jaar van 17 t/m 20 januari op 40 verschillende locaties in hartje Groningen Europese acts op. Op zaterdag staan opkomende Nederlandse artiesten centraal tijdens Noorderslag. Natuurlijk is 3FM daar live bij vanuit Groningen!

Live on air

Vrijdag 19 januari

22.00 – 01.00 uur: Eva Koreman met 3voor12 Radio

Zaterdag 20 januari

16.00 – 19.00 uur: Yoeri Leeflang
19.00 – 22.00 uur: Sophie & Mart
22.00 – 01.00 uur: Jamie & Olivier

Live vanuit de Oosterpoort

Op zaterdag 20 januari vinden in de Oosterpoort in Groningen verschillende interviews met artiesten plaats en kan je live tracks vanuit ESNS horen. Daarnaast vinden er live sessies op het podium plaats naast studio:

16.55 - 17.10 uur: Hiqpy
18.30 - 18.45 uur: Maryn Charlie
20.00 - 20.15 uur: Roxy Dekker
21.30 - 21.45 uur: Noor
22.45 - 23.00 uur: Ritse

Daarnaast vinden er op zaterdag 20 januari in de Grote Zaal verschillende concerten plaats, met als host Barend van Deelen. Na afloop hiervan wordt de Popprijs door Vera Siemons & Justin Verkijk uitgereikt, de winnaar is vervolgens weer te horen op 3FM.

Televisie en social media

Ook op televisie is ESNS te volgen. 3FM-dj's Vera Siemons & Justin Verkijk rennen de komende dagen van optreden naar optreden in Groningen om al het moois te verzamelen voor de tv-uitzending op zaterdagavond vanaf 22:00 uur op NPO 3.

En houd natuurlijk ook onze social media kanalen in de gaten: Instagram, Facebook, X en TikTok.

Ster advertentie
Ster advertentie