3FM nieuws

Bij deze feestjes moet je zijn tijdens Museumnacht

  1. Nieuwschevron right
  2. Bij deze feestjes moet je zijn tijdens Museumnacht

Karaoke naast een begraafplaats en een silent disco in het Rijksmuseum: vanavond openen Amsterdamse musea voor de 19e keer hun deuren om de meest epische feestjes te organiseren. Zie jij door alle feestjes het bos niet meer? Hier moet jij zijn om een geweldige Museumnacht te hebben.

Smartlappen Silent Disco

Wat is er nou leuker dan een silent disco in het Rijksmuseum? Helemaal losgaan tussen De Nachtwacht en Het Melkmeisje, met de beste smartlappen die Nederland te bieden heeft. Dat de schilderijen maar uit hun lijsten mogen trillen!

Locatie: Rijksmuseum
Tijd: 19:00 - 0:30 uur

Love Boat Karaoke

The Love Boaaaaat... stap aan boord van deze Love Boat en geef alles tijdens de karaoke. Van tranentrekkers tot romantische duetten en zee-liedjes, alles komt voorbij tijdens dit feestje. Natuurlijk onder leiding van Penelope Cruise, jaja. Weer aan wal? Ga dan direct door naar het Pleinfeest, waar je door kunt dansen tot 2 uur 's nachts.

Locatie: Scheepvaartmuseum
Tijd: 20:00 - 0:00 uur

Dansen tussen de planten

Voor de mensen met groene vingers is dit natuurlijk het perfecte feestje. Tafels en stoelen worden aan de kant gezet om een prachtige dansvloer te creëren tussen al het groen. Mooie Instagram-kiekjes gegarandeerd.

Locatie: Hortus Botanicus
Tijd: 19:00 - 02:00 uur

Primo Emo Disco

Wil je even lekker al je emoties kwijt? Dan ben je bij de Primo Emo Disco op de goede plek. De dansvloer is net zo veranderlijk als je emoties, want elk kwartier hoor je muziek die past bij één thema. Ben je in een hele andere mood? Dan kan je ook gewoon zelf een lekker plaatje aanvragen.

Locatie: Van Gogh Museum
Tijd: 19:00 - 02:00 uur

Deathsong sing-a-long

Heb je ooit een feestje gevierd bij een begraafplaats? Nee? Dachten we al. Tijdens Museumnacht kan je terecht in het Uitvaartmuseum om lekker mee te zingen singer-songwriter Sieben. Over de dood wordt al genoeg gezongen, dus ze gaan voor die echte murderballads!

Locatie: Uitvaartmuseum Tot Zover
Tijd: 20:00 - 00:20 uur

Ff klaar met feesten? Deze evenementen zijn ook zeker de moeite waard:

Zaklamptour door masoleum

Dit evenement is alleen weggelegd voor mensen die niet bang zijn in het donker. In Museum Vrolik gaan tijdens Museumnacht alle lichten uit. Je gaat met je zaklamp op pad door de donkere krochten van het museum, maar kijk niet gek op als je onderweg bijzondere dingen op sterk water tegenkomt...

Locatie: Museum Vrolik
Tijd: 20:00 - 23:30 uur

DIY Vibrators

Altijd al je eigen vibrator in elkaar willen knutselen? Dit is je kans: tijdens deze workshop bouw je je eigen, werkende vibrator. Met dit in petto kan het nog een hele spannende Museumnacht worden!

Locatie: NDSM
Tijd: 19:15 - 00:30 uur

Op de foto met je aura

Geef toe: je bent altijd al benieuwd geweest naar je aura en je hebt sowieso wel eens geprobeerd om je eigen aura te zien. Niet gelukt? No biggie, laat gewoon tijdens Museumnacht een foto van jou en je aura maken.

Locatie: Van Gogh Museum
Tijd: 19:00 - 02:00 uur

Matzes maken

Trek in een lekkere late-night snack? Ga je toch gewoon even langs het Joods Historisch Museum! Daar kan je namelijk de hele avond echte matzes bakken; je weet wel, van die ronde platte knapperige broodjes. Beetje suiker d'r op en je kan weer vol energie door met de rest van je programma.

Locatie: Joods Historisch Museum
Tijd: 19:00 - 02:00 uur

Ster advertentie
Ster advertentie