3FM nieuws

Madonna vrijuit na kruisscène

  1. Nieuwschevron right
  2. Madonna vrijuit na kruisscène
Madonna is niet strafbaar voor haar kruisigingsscène volgens het gerechtshof in Amsterdam.Madonna droeg tijdens haar optreden in Amsterdam twee jaar geleden bij een act een doornenkroon en liet zich daarmee aan het kruis hijsen.

SGP
De SGP-jongeren deden aangiften tegen de popster naar aanleiding van die act. Ze vonden dat ze zich schuldig maakte aan smalende godslastering en belediging van christenen.

Gerechtshof
Het Openbaar Ministerie wilde Madonna niet vervolgen, daarom zijn de SGP-jongeren naar het gerechtshof gestapt. Die heeft bepaald dat het OM gelijk heeft.

‘Het is niet vast komen te staan dat het haar bedoeling is geweest God te beschimpen of te honen, dan wel dat ze uiting heeft gegeven aan haar verachting voor God.’ Verder zegt het hof: ‘Er is geen sprake van krenking van de eer en waardigheid van de groep christenen op bepaalde (godsdienstige) gronden.’

Teleurgesteld
De SGP-jongeren zijn teleurgesteld over de uitspraak van het Gerechtshof. Het is volgens de jongeren een 'vrijbrief' om te kwetsen.

Like A Prayer

Met de clip van ‘Like A Prayer’, waarin ze danst met brandende kruisen op de achtergrond, veroorzaakte Madonna eind jaren ‘80 ook al de nodige commotie.

>> Meer over Madonna

Ster advertentie
Ster advertentie