3FM nieuws

Muzikale cadeautjes voor Giel in de recordweek

  1. Nieuwschevron right
  2. Muzikale cadeautjes voor Giel in de recordweek

Eén ding heeft Giel zeker door de 198 recorduren heen gesleept: zijn liefde voor muziek en in het bijzonder de speciaal voor hem geschreven nummers.

Waar haalde Giel de energie vandaan om 198 uur non-stop radio te maken? Het antwoord is heel simpel: de passie voor radiomaken en de liefde voor muziek. De afgelopen week was de 3FM-studio constant gevuld met gasten en sommige gasten namen een muzikaal cadeau voor Giel mee. Deze traktaties misten nooit hun doel: keer op keer kreeg de DJ weer een boost.

Jacqueline Govaert schrijft liedje voor Giel

Jacqueline Govaert speelde donderdagochtend 15 mei een aantal nummers in de Ochtendshow van Giel. Hij begon toen net aan de vierde ochtend van zijn recordpoging radiomaken. Naast haar nummer 'Breeze Off' speelde ze ook een speciaal voor Giel geschreven liedje. En dat was mooi. Érg mooi.

Veldhuis en Kemper zingen 'Volkomen Giel'

Veldhuis en Kemper bezochten Giel vrijdagochtend 16 mei en dat was dus níet 'Volkomen Kut', maar wél 'Volkomen Giel'. Van hun eigen single 'Volkomen Kut' maakten ze een actuele versie, speciaal in het teken van Giels recordpoging.

Claudia zingt 'Licht Wordt Het Toch' voor Giel

Giel was alweer 102 uur bezig toen Claudia vrijdag 16 mei bij hem aanschoof in de studio. Hij was dus al over de helft en kon inmiddels al wel benoemen wat hij leuk of juist vreselijk vond aan de recordpoging. Om hem een hart onder de riem te steken zong Claudia een nummer dat ze speciaal voor hem herschreven had.

Lange Frans is ouderwetsch in Rap & Roer

Voor Kraantje Pappie elke week doornam, deed Frans dat jaaaaaarenlang in het item Rap & Roer. Vandaar dat hij bij deze recordweek langskwam om de 10 jaar Ochtendshow te vieren, want hij hoort er nog steeds bij als vriend van de show.

NUHR zingt slaapliedje voor Giel

De mannen NUHR kwamen maandagmiddag 19 mei op bezoek bij Giel. Giel mocht enkele momenten onder de wol duiken voor zijn 15 minuten-durende powernap. Zodoende zongen Viggo Waas en Joep van Deudenkom een slaapliedje voor de DJ. Maar of hij er écht slaperig van werd...

Kraantje Pappie freestyled er op los

Giel mocht in de nacht van dinsdag 13 op woensdag 14 mei 2,5 uur slapen en daarna kwam Kraantje Pappie gelijk langs om hem de rest van de nacht wakker te houden. Kraantje gooide natuurlijk zijn rapskills in de strijd om de kijkers van Giel weer open te krijgen na zijn slaapje.

Verzoeknummers van Giel in de recordweek

Naast de muzikale cadeautjes vroeg Giel zijn gasten ook wel eens om een gunst, in de vorm van een verzoeknummer. De muzikanten waren natuurlijk de beroerdste niet en haalden werkelijk alles uit de kast om de recordpoging van Giel zo prettig mogelijk te maken.

Jamai Loman - 'Wake Me Up' (Avicii cover)

Giel vroeg aan Jamai of hij 'Wake Me Up' van Avicii wilde zingen. Natuurlijk wilde Jamai dat doen! Dus werd de piano in de studio gezet, twee microfoons geïnstalleerd en kon het spektakel beginnen.

DI-RECT - 'This Is A Man's World' (James Brown cover)

De Haagse rockers van DI-RECT sleepten vrijdagmiddag 16 mei weer een vrachtwagenlading instrumenten mee naar de studio. Om Giel te ondersteunen kwamen ze live in RobRadio De Speelplaats in vuur en vlam zetten. De mannen speelden het nummer 'Paper Plane' én deden een hele vette cover van James Browns 'This Is A Mans World', op verzoek van Giel.

Wyke van Weelden - 'Make You Mine'

Giel is gek op de stem van Wyke van Weelden. Hij vroeg de zangeres op vrijdag 9 mei haar agenda voor 12 tot en met 19 mei vrij te houden: hij wilde haar namelijk graag elke dag een keertje live horen. En zo geschiedde.

Triggerfinger - 'I Follow Rivers'

De mannen van Triggerfinger kwamen op de laatste dag van Giels recordweek, dinsdag 20 mei, even op visite in de studio. Naast de nieuwe single maakten de mannen ook nog een Triggerfingertje van een Tringerfingertje, op verzoek van Giel. Ze coverden 'I Follow Rivers' wederom!

Ster advertentie
Ster advertentie