3FM nieuws

Ronnie Flex: "Ik ben veel zelfverzekerder geworden"

  1. Nieuwschevron right
  2. Ronnie Flex: "Ik ben veel zelfverzekerder geworden"

In een interview van een uur vertelt Ronnie Flex aan BNN-presentator Tim Hofman over op je bek gaan, de keuze om een hit te maken met Famke Louise, rehab en de situatie met zijn vader.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Op je bek gaan

Op de vraag of Ronnie Flex het afgelopen jaar op zijn bek is gegaan, antwoordt hij volmondig ja. Zijn tweede studioalbum, Rémi, dat hij uitbracht in de zomer van 2017, is niet helemaal geworden hoe hij het wilde. Hij werd beïnvloed door externe factoren die zeiden dat hij "even deze moest droppen met die en die artiest want die is nu fly." Achteraf had hij gewild dat hij dat niet had gedaan.

Nu, bijna een jaar later, ziet hij tijdens zijn huidige tour (voor zijn meest recente mixtape NORI) hoe zijn fans reageren op de muziek die hij eigenlijk had willen maken. "De beste kunst die je maakt zijn ook je grootste hits. En niet wat voor de meeste mensen aantrekkelijk is."

Strategische keuze

Toch is Ronnie Flex niet alleen maar arty farty bezig, want op de vraag of zijn grote hit met Famke Louise, 'Fan', dan een stukje kunst was of niet, vertelt hij dat dat ook wel een strategische zet was. Famke Louise benaderde hem toen hij in rehab zat en hij dacht: kom maar langs. "Ik zie dat als zij iets uitbrengt ze bijna elke keer een miljoen views aantikt in een dag, dus het was voor mij de uitdaging om iets credibles te maken met haar." Daarnaast is hij zich ervan bewust dat Famke Louise een jongere doelgroep aanspreekt dan hij waardoor hij weer een nieuwe crowd kan aanboren met zijn muziek.

"Ik was niet echt gelukkig"

Over zijn rehab is Ronnie heel open. Het was makkelijker dan hij dacht. Mede dankzij alle steun die hij kreeg. Een tijd lang voelde hij zich niet gelukkig en daar wilde hij iets aan doen. Tijdens zijn gesprekken met de psycholoog kwamen ze tot de conclusie dat ze de woorden moesten omzetten in daden. Het duurde even. Zeven maandan maar liefst, maar toen ging hij er ook helemaal voor.

Zijn vader

Nu rolt Ronnie lekker. Hij is clean. Zijn clubtour is uitverkocht. Hij krijgt goede recensies op zijn laatste muziek. Maar gaan er ook dingetjes niet zo lekker? Ja, zeker. De ontbrekende band met zijn vader blijft een grote rol spelen in zijn leven. Zijn vader woont in Amerika en Ronnie vindt het moeilijk om hem te benaderen met de vraag waarom hij hem en zijn familie in de steek heeft gelaten. Op de vraag wat hem tegenhoudt om naar Amerika te vliegen, antwoord hij: "Omdat ik het gevoel heb: dan doe ik het wel zelf."

(Bron interview: Top Notch)

Ster advertentie
Ster advertentie