3FM nieuws
BNNVARA

Sanders Dreamteam: Gwen van Poorten legt haar telefoon 's nachts in een andere kamer

foto: Gaby Juffermansfoto: Gaby Juffermans
  1. Nieuwschevron right
  2. Sanders Dreamteam: Gwen van Poorten legt haar telefoon 's nachts in een andere kamer

Voor 3FM-dj Sander is slapen erg belangrijk. Zijn wekker gaat al jaren om 4 uur in de ochtend om de ochtendshow op 3FM te presenteren. Als hij niet goed slaapt, merkt hij dat direct tijdens de rest van de dag. Daarom gaat hij op zoek naar de tips en tricks voor een goede nachtrust in zijn nieuwe podcast 'Sanders Dreamteam'. Deze keer is Gwen van Poorten zijn droomgast.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Relatie met je telefoon

Gwen is vanaf jongs af aan al heel bewust bezig met het leven. Dit omdat zij op jonge leeftijd al in een burn-out terecht kwam. Ze werkte zoveel dat ze tegen de muur aanliep en had de keuze om een leven te lijden waarin ze niet over haar grenzen kan gaan, of haar dromen achterna te gaan. Ze koos om haar dromen na te streven, maar moest daar van haarzelf wel tools voor verzamelen om dit op een gezonde manier te kunnen doen.

Aan altijd bereikbaar zijn en aanstaan, zitten ook grenzen: "Ik ben zelfs een keer teruggekomen van vakantie in Bali om te werken. Maar toen het echt teveel werd durfde ik uiteindelijk te zeggen: hey ik ben er even niet." Toen heeft Gwen er onder andere voor gekozen om WhatsApp weg te gooien van haar telefoon en ze heeft het nooit meer terug geïnstalleerd. Dit hielp haar enorm om rust te vinden en in het aangeven van grenzen.

In een andere kamer

En dan het slapen zelf. Dat gaat bij Gwen nu goed, maar de weg er naartoe was soms stroef. "Mijn telefoon is de grootste spelbreker. Rond 20:00 uur moet hij echt weg, soms om 18:00 al." Ze heeft ook allemaal filters aanstaan dat ze na een bepaalde tijd niet meer op sommige apps kan. Iedere avond het huis opruimen, klinkt heel suf en saai, maar dat helpt ook, vertelt ze. Een opgeruimd huis zorgt voor een opgeruimd hoofd.

Maar de beste lifehack die Gwen noemt is dat ze haar telefoon in een andere kamer legt, zodat ze er niet bij kan. "Ik doe dan mijn draadloze koptelefoon met ruisonderdrukking op om bijvoorbeeld nog even naar slaapmeditatie te luisteren. Als ik dan wil slapen, zet ik hem uit, zonder mijn telefoon te hoeven checken."

Ster advertentie
Ster advertentie