3FM nieuws

Doodsoorzaak Amy Winehouse bekend?

  1. Nieuwschevron right
  2. Doodsoorzaak Amy Winehouse bekend?

Vader Amy Winehouse vermoedt dat zijn dochter is overleden aan een beroerte als gevolg van het afkickmiddel Librium.

Na de verklaring dat in het lichaam van Amy Winehouse geen drugs zijn gevonden, gaan de speculaties omtrent haar dood door. Haar vader, Mitch Winehouse, vermoedt dat zijn dochter is overleden aan een beroerte als gevolg van het voorgeschreven middel Librium: 'There were prescription drugs. She was taking Librium. It is a relaxant given to people who are detoxing. But it increases the chance of seizures. I think she had a seizure and this was the time when there was no one there to rescue her'.

Librium als doodsoorzaak

Dit middel, dat bekend staat om zijn kalmerende werking op afkickverschijnselen van alcohol, is eerder gelinkt aan de dood van onder andere Michael Jackson, Heath Ledger en Marilyn Monroe.

Out of the woods

Ook gelooft vader Winehouse dat de drugsproblemen van zijn dochter tot het verleden behoorden: 'If her death had happened four years ago it would have been fair enough. But I thought we were out of the woods'. Hij noemt Amy een slimme meid die goed wist waar ze mee bezig was. Voor de officiële doodsoorzaak moeten we vooralsnog wachten tot de uitslag van het politieonderzoek op 26 oktober.

Amy Winehouse Foundation

Mitch is en blijft betrokken. Om jonge mensen te helpen in hun strijd tegen drugs en alcohol, lanceert hij op 14 september 2011 de Amy Winehouse Foundation. De dag waarop de zangeres 28 jaar zou zijn geworden.


>> Geen drugs in lichaam Amy Winehouse

Ster advertentie
Ster advertentie