3FM nieuws

Eddie Vedder schuifelde met Kurt Cobain

  1. Nieuwschevron right
  2. Eddie Vedder schuifelde met Kurt Cobain

Pearl Jam-frontman Eddie Vedder haalt herinneringen op na het zien van bijzondere beelden in de nieuwe documentaire PJ20, over het 20-jarige bestaan van zijn band.

Pearl Jam Twenty, ook wel PJ20 genoemd, is afgelopen weekend op het filmfestival in Toronto in première gegaan. Tijdens een persconferentie vertelde frontman Eddie Vedder aan Rolling Stone over de zeldzame beelden in de film, en één scene in het bijzonder.

Intiem moment van Eddie Vedder en Kurt Cobain

De hele band is het er over eens dat het pareltje van de film, de scene is waarin Eddie en Nirvana-frontman Kurt Cobain samen intiem dansen tijdens een concert van Eric Clapton.

Eddie: "You see Kurt looking over and go like this [Eddie houdt zijn vinger voor zijn mond] and it's not saying, 'Don't tell anybody' or 'Keep the lid on this little private moment.' It was actually because on the stage above us, Eric Clapton was playing 'Tears In Heaven.' The first time I saw that footage, it was incredibly emotional, just 'cause he's smiling and you think, 'You just gotta pull through.'"

Regisseur Cameron Crowe

Cameron Crowe, regisseur en Pearl Jam-fan van het eerste uur, vertelde eerder al dat hij bijzondere beelden had opgedoken. Hij kreeg voor PJ20 toegang tot het uitgebreide archief van de band.

PJ20 in de bioscoop

De documentaire is volgende week dinsdag (20 september) voor het eerst in meerdere Nederlandse bioscopen te zien.

Ster advertentie
Ster advertentie