3FM nieuws

Beleef de Popronde op 3FM

foto: Popronde
  1. Nieuwschevron right
  2. Beleef de Popronde op 3FM

Wat hebben De Staat, Froukje MEAU en Chef’Special met elkaar gemeen? Ze deden allemaal ooit mee met de Popronde: hét rondreizende festival van Nederland! In zaaltjes en cafes over het hele land kan jij jij de komende 2 maanden nieuw muzikaal talent van eigen bodem ontdekken. En dat helemaal gratis.

Vandaag 9 september trapt de Popronde z’n tour af in Nijmegen. Van bars naar kerken tot poppodia en galerieën. Overal in Nederland is nieuwe muziek te horen. Het rondreizend festival sluit de tour groots af met het eindfeest in Amsterdam op 25 november.

Het begin

De eerste Popronde was in 1994 als lokaal festival ontstaan in Nijmegen als tegenwicht voor de massale festivals. Popronde ontstond om laagdrempelig, uiteenlopende concerten te organiseren om onbekende bands een podium te bieden. En dat doen ze nog steeds. Drie jaar later groeide de Popronde ook buiten Nijmegen. Van drie naar vijf en uiteindelijk 41 steden in allerlei verschillende vormen. Zo werd de Popronde het grootste reizende festival van het land, maar ook de belangrijkste kweekvijver voor jong talent. De Popronde zoals we die vandaag kennen toert al sinds 2010. Die editie deed Yori mee, die je nu met haar nieuwe single ‘Jumping Jack Flash’ op 3FM hoort.

Succesverhalen en bekende geselecteerden

Dat de Popronde een springplank kan zijn zullen deze bands zeker beamen. Naast the usual suspects als De Staat, Froukje en Kensington deden ook John Coffey, Indian Asking, Dotan, The Indien en Pip Blom mee. De succesverhalen ken je nu. Tijd voor nieuw talent. 1139 aanmeldingen en 101 geselecteerden. Dat is de Popronde van 2023 op papier. Maar hoe gaat dat klinken? Als je goed oplet wanneer je het lijstje met geselecteerden doorneemt, kon je al een paar bekende namen spotten. Zo staat ex-3FM Talent Daimy Lotus er tussen. En ook 3FM Trending Talent MarynCharlie kan je live aan het werk zien.

De Popronde hoor je bij 3FM

Bij 3FM ontdek je het beste wat de Popronde dit jaar te bieden heeft. Vrijdag speelde Laura Sjin al een livesessie bij VoorAan. Elke week geven Jamie en Olivier ook hun Popronde-tip.

Vera On Track staat vanavond helemaal in teken van de Popronde met muziek van jong en oud Popronde-talent en live-verslag vanop de openingsavond in Nijmegen.

Hou zeker ook 3FM.nl in de gaten voor de tips van 3voor12.

Ster advertentie
Ster advertentie