3FM nieuws

Taylor Swift wint Global Icon Award tijdens de BRIT Awards in Londen

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Taylor Swift wint Global Icon Award tijdens de BRIT Awards in Londen

In Londen werden gister de belangrijkste Britse muziekprijzen uitgereikt. Je zou het de Grammy's van Groot Brittannië kunnen noemen eigenlijk. En er werd op meerdere vlakken geschiedenis geschreven.


Taylor Swift

Taylor Swift won voor haar invloed op de hedendaagse muziekindustrie de Global Icon Award. Taylor is hiermee zowel de eerste niet-Britse muzikant, als de eerste vrouw die deze prijs heeft ontvangen. Eerdere winnaars waren Elton John, David Bowie en Robbie Williams

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Overige winnaars

Dua Lipa mocht de meeste prijzen ophalen. Ze won namelijk binnen de categorieën 'British Female' en 'British Album'. Billie Eilish viel ook in de prijzen met 'International Female', waar The Weeknd 'International Male' is geworden.

Verder werd Arlo Parks haar doorbraak dit jaar ook direct beloond met een BRIT Award voor 'Best Breakthrough'. En schreef Little Mix ook geschiedenis door als eerste vrouwelijke groep de prijs voor beste groep.

Overige prijzen werden gewonnen door J Hus, HAIM en Harry Styles!.

BRIT Awards 2021

De BRIT Awards was het grootste testevenement in Engeland sinds het begin van de pandemie. Er werden 4000 bezoekers toegelaten, die geen rekening hoefde te houden met de coronamaatregelen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie