3FM nieuws

Armin van Buuren ontdekt zijn funky sound in 'Sex, Love & Water'

foto: Bullet-Ray
  1. Nieuwschevron right
  2. Armin van Buuren ontdekt zijn funky sound in 'Sex, Love & Water'

Armin van Buuren heeft weer een nieuwe track, 'Sex, Love & Water'. Wat water er nou precies mee te maken heeft, is nog een klein beetje onduidelijk, maar van dit nummer krijg je wél meteen zin in de zomer.

Eigen teksten

Wellicht valt het je op dat het nummer een andere sound heeft dan je gewend ben van de dj. Da's niet geheel toevallig, Armin is naar eigen zeggen op zoek geweest naar een nieuwe sound voor zijn muziek. De teksten die de Australische zanger Conrad Sewell zingt, zijn zelfs geschreven door Armin himself. Hij heeft cursussen gevolgd om zelf te kunnen songwriten.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Nog veel te leren

De sound van het nummer klinkt een stuk funkier dan het eerdere werk van de dj. Armin is zelf dol op die funksound, vertelt hij aan NU. "Ik ben een kind van de jaren tachtig en houd van funk. Ik vind het belangrijk om mij als muzikant verder te ontwikkelen en eens wat andere kantjes in de muziek uit te proberen."

Ook merkt hij op dat hij, naarmate hij ouder wordt, erachter komt dat hij nog een heleboel te leren heeft. Daar is hij nu dus druk mee bezig! Hieronder krijg je een klein kijkje achter de schermen bij het maken van 'Sex, Love & Water'.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Succesverhaal

Armin van Buurens carrière is een aaneenschakeling van succes. In 2006 eindigt Armin van Buuren op de tweede plaats in de lijst van de Top 100 DJ's (van het magazine DJ Mag). Een jaar later, in 2007, staat hij op nummer 1. Datzelfde jaar wint hij ook de Popprijs tijdens Noorderslag, waar hij middels een videoboodschap de prijs in ontvangst neemt.

Ook in 2008, 2009, 2010 en 2012 mag Armin zich de beste DJ van de wereld noemen. En die titel is leuk, maar hits zijn ook wat waard. Die scoort 'ie ook, onder andere met 'This Is What It Feels Like', 'Sunny Days', 'Heading Up High' en 'In & Out Of Love'.

Ster advertentie
Ster advertentie