3FM nieuws

'Survivin' van Bastille is 3FM Megahit

foto: Nathan Reinds
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Survivin' van Bastille is 3FM Megahit

Sinds hun allereerste single in 2011 heeft Bastille elk jaar wel nieuwe muziek uitgebracht. Eerder dit jaar kwam de Britse band met hun korte, maar krachtige track 'What You Gonna Do???'. Hun nieuwe single 'Survivin' is precies het tegenovergestelde: lekker relaxed én ook nog eens de nieuwe 3FM Megahit!

Naast dat het een relaxed nummer is, weet 'Survivin' ook te verrassen. Het meest opvallende is wel de saxofoon. "Het is de meest irritante en luide saxofoonsolo die je in de popmuziek zult horen", omschreef frontman Dan Smith het zelf tijdens de Bastille-persconferentie die 3FM-dj's Frank & Eva in het leven riepen vanwege hun nieuwe single.

Zes saxofoons en een heleboel fluiten

Hun vriend Rittipo, die een geweldige saxofoonspeler is, kwam naar de studio voor de lockdown en bracht zes(!) saxofoons mee en een heleboel fluiten. Dan: "We vroegen hem om los te gaan op de track. We knipten mijn favoriete stukje uit en gebruikten het een paar keer in het nummer."

Maar waarom in godsnaam een saxofoon? "We wilden mensen verrassen en wakker schudden met de saxofoon. En hopelijk een glimlach op je gezicht toveren", vertelde Dan. Nou, dat is zeker weten gelukt!

VRAGEN VAN FANS

Tijdens de Bastille-persconferentie van Frank & Eva mochten een paar fans ook een vraag stellen. Heb je dit gemist? Check 'm dan hier!

Deze week hoor je 'Survivin' lekker vaak op 3FM! Draait er toevallig een ander liedje? Geen probleem, je kunt de track hieronder ook luisteren.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie