3FM nieuws

Wat is er aan de hand met 3OH!3?

  1. Nieuwschevron right
  2. Wat is er aan de hand met 3OH!3?

Een nummer maken met Katy Perry en dan níet wereldberoemd worden: het is bijna knap te noemen. Toch is het 3OH!3 gelukt.

We knallen even terug naar de zeroes. Het is 2009, het zonnetje schijnt en de lucht is blauw. Je zit met een biertje bij een pool party en hoort in de verte een radio aan staan. Je hoort Katy Perry, wat fluitjes en een flinke beat plus semi-rap eronder: 'Starstrukk'! Het nummer waarmee 3OH!3 hun grootste hit scoorde.

Was het een wereldhit? Nee. In Engeland en Polen liep 'ie redelijk goed, maar verder bleef het succes voor het Amerikaanse duo bescheiden. Ze werkten nog samen met Kesha voor haar track 'Blah Blah Blah', maar de rest van hun drie albums zijn onopgemerkt gebleven.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Codetaal

De formatie bestaat uit Sean Foreman en Nathaniel Motte. De twee maken al sinds 2004 samen muziek onder de naam 3OH!3, die eigenlijk onnodig moeilijk gespeld is. Het lijkt een beetje op de good old MSN-taal, met die cijfers en het uitroepteken. Maar je spreekt het gewoon uit als "three oh three". Bonus-trivia: het is een verwijzing naar de 303-postcode van hun woonplaats in Colorado.

De muzikale formule van de mannen? Rap-achtige teksten vol grapjes, vergezeld door een flinke beat. Grappig om naar te luisteren, maar blijkbaar deden ze toch nét iets te gek om echt wereldwijd door te breken.

Poging twee

En toen werd het 2016. 3OH!3 is een hipsterbaard rijker en heeft de sound iets aangepast, maar de maffe teksten en titels zijn er nog steeds. En daar vullen ze binnenkort een heel nieuw album mee, Night Sports! We zijn benieuwd wat deze plaat gaat doen. Na de eerste single 'My Dick' (classy) is er nu in ieder geval 'Mad At You', een track die 3FM-DJ Mark van der Molen meteen uitroept tot favoriete plaat van dit moment.

Mark: "Iedere plaat die ze maken heeft de uitwerking op je lichaam dat je met een biertje in de hand kneiterhard een zwembad in wil duiken. Gelukkig komt de lente eraan! Het nieuwe album komt uit in mei en deze single klinkt alvast errug fijn."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Wat denk jij? Gaat dit een zomerhitje worden of gooi je de track liever met een grote boog in de vuilnisbak?

Ster advertentie
Ster advertentie