3FM nieuws

Giro555: volg hier de actiedag met de gezamenlijke ochtendshow van 3FM en FunX

foto: Nikki van Toornfoto: Nikki van Toorn
  1. Nieuwschevron right
  2. Giro555: volg hier de actiedag met de gezamenlijke ochtendshow van 3FM en FunX

Aankomende woensdag maakt Fernando Halman (FunX) samen met Rob Janssen en Wijnand Speelman (3FM) een speciale ochtendshow als aftrap van de actiedag voor Giro555. Tijdens de 555 Ochtendshow wordt zoveel mogelijk geld ingezameld voor de slachtoffers van Turkije en Syrië. Luister woensdag mee tussen 05:55 en 09:00 uur op 3FM en FunX!

Eerste Tussenstand

Gelijk aan het begin laten Fernando, Rob en Wijnand de tussenstand van de Giro 555 actie voor Turkije en Syrië weten. En dat is meteen al een prachtig cijfer waar veel mensen mee geholpen kunnen worden.

Video niet beschikbaar

Nieuws uit Syrië

Je hoort de afgelopen dagen vooral veel nieuws uit Turkije. Veel mensen in Nederland hebben daar kennissen, familie, of bekenden. Maar hoe is de situatie eigenlijk in Syrië? Hieronder hoor je een wel heel speciaal interview die precies de situatie beschrijft: "het is gewoon echt kut".

Hoe is het in Syrië?

Video niet beschikbaar

Overleven

Sommige verhalen die langskomen zijn zo inspirerend, en zo ook de volgende die hieronder ziet. Met een belletje leggen Fernando, Rob en Wijnand contact met Turkije. Daar horen ze een wel heel bijzonder overlevingsverhaal, maar natuurlijk ook alles wat erbij komt kijken als je de aardbeving zelf van dichtbij meemaakt.

Een bijzonder overlevingsverhaal

Video niet beschikbaar

Voetbalbanden

Voetballer Wesley Sneijder laat van zich horen voor de slachtoffers van de aarbeving. Hij heeft besloten om oude voetbalshirts en eredivisie voetbalbanden te veilen voor de grote Giro 555 actie. Ook laat hij een ding wel duidelijk weten: "deze actie moet een aftrap zijn, want de wederopbouw van zo'n land gaat jaren duren". Na deze actiedagen moet iedereen zijn steentje bij blijven dragen.

Video niet beschikbaar

'People, Help The People'

Op initiatief van NPO 3FM is er besloten om in heel Europa, met zo veel mogelijk radiostations, hetzelfde nummer te spelen. Zangeres Birdy heeft een wel heel goede titel die telkens in het refrein wordt herhaald: "People, help the people"!

Twintig landen, zestig radiostations, één doel: helpen.

Video niet beschikbaar

Ster advertentie
Ster advertentie