3FM nieuws

Jake Bugg vindt dat samengestelde popbands geen hart en ziel hebben

  1. Nieuwschevron right
  2. Jake Bugg vindt dat samengestelde popbands geen hart en ziel hebben

Het Britse rock 'n' roll wonder Jake Bugg is geen fan van samengestelde popbands. Hij vindt dat ze geen hart en ziel hebben.

(fotograaf: Ben Houdijk)

De singer-songwriter vertelde 21 september aan The Sunday Times wat hij vindt van samengestelde popbands en hij is er niet erg enthousiast over: "Samengestelde popbands, ze hebben geen hart, ze hebben geen ziel. Het is echt triest voor mij, wanneer je hard werkt aan wat je met je gitaar doet, en dat je dan de radio aanzet en er rare geluiden uit hoort komen."

Slechte teksten

Ook over de teksten en zijn leeftijdsgenoten heeft hij niet veel goeds te zeggen: "Alle teksten gaan over one-night stands, het heffen van het glas, twerking en dat soort dingen. Ik weet dat ik misschien als een vader klink, maar het is frustrerend dat mensen van mijn leeftijd maar doorgaan over dat soort dingen. Persoonlijk denk ik dat er veel belangrijkere dingen in de wereld zijn."

De jonge Bob Dylan

De 20-jarige Jake Bugg debuteert in 2012 met zijn album Jake Bugg en wordt gezien als de jongere versie van Bob Dylan. Zijn single 'Lightning Bolt' slaat in als een bom en wordt uitgeroepen tot 3FM Megahit. Een jaar later komt hij met zijn tweede album Shangri La, waarvoor hij samenwerkt met de succesvolle producer Rick Rubin. Jake waarschuwde zijn fans dat een volgend album iets langer op zich zal laten wachten, waarschijnlijk pas over vijf jaar.

Jake Bugg - 'Lightning Bolt'

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie