3FM nieuws

Afscheidsinterview: Duncan Stutterheim stapt definitief uit het nachtleven

  1. Nieuwschevron right
  2. Afscheidsinterview: Duncan Stutterheim stapt definitief uit het nachtleven

Over de verkoop van Studio 80, het drama SFX en het vluchtelingenprobleem.

Afgelopen vrijdag werd bekend dat Nederlands bekendste dance-pionier en ondernemer Duncan Stutterheim de Amsterdamse club Studio 80 verkocht heeft. Na jaren van groot succes met events als Thunderdome, MysterLand en Sensation verkocht hij zijn bedrijf ID&T aan het Amerikaanse SFX, maar uit onvrede met de koers van het bedrijf stapte hij eerder dit jaar op. Na het debacle rond SFX keert hij nu definitief het nachtleven de rug toe.

Heftiger dan gedacht

Vloekend belt Duncan Stutterheim vrijdagavond op. “Sorry, het loopt even helemaal anders. Ik kom net uit het vliegtuig en de reacties zijn veel heftiger dan gedacht. Het lijkt me beter om even rustig te gaan zitten, dan om het zo snel via de telefoon te doen. Volgens mij is het goed om alles rustig uit te leggen. Hoe zit het allemaal echt, en hoe sta ik er zelf in? Maandag afspreken? Oh nee, dan vlieg ik al weer. Morgen dan. Morgenochtend. Laten we dat doen.”

(Studio 80 aan het Rembrandtplein)

Niet over nagedacht

Die heftige reacties kwamen vooral van een groot deel van het personeel van Studio 80, dat verrast werd door de mededeling dat de club verkocht werd. Logisch, want het is een hecht team dat de afgelopen twee jaar iets heeft neergezet wat er nog niet was in Amsterdam. Daarbij kregen ze de mededeling dat ze opnieuw zouden moeten solliciteren om hun baan te behouden. “Dat is mis gegaan,” vertelt Duncan Stutterheim zaterdagochtend in een lunchtent in Amsterdam. "Ik heb er gewoon niet over nagedacht. Altijd wanneer ik een bedrijf overnam, nam ik het personeel mee. Maar in de horeca wordt er natuurlijk niet gewerkt met vaste contracten. Mensen vroegen me daarom gisteren ook waarom ik het ze niet eerder heb verteld. Ik heb er van wakker gelegen. Had ik dit anders of beter kunnen doen? Had ik het ze in oktober moeten vertellen dat ik de club te koop ging zetten? Dat zou ook raar zijn, toch? Zo werkt dat niet bij verkopen van bedrijven. Maar zij voelen het echt als een familie. Aan de andere kant, ze moeten ook reëel zijn. Wat ze voor ogen hadden is niet helemaal gelukt. Ze hebben het twee jaar geprobeerd, maar de Belastingdienst stond wel bijna op de stoep.”

>> Lees het hele interview op 3voor12.

Ster advertentie
Ster advertentie