3FM nieuws

Alles wat je moet weten over het nieuwe album van The Killers

  1. Nieuwschevron right
  2. Alles wat je moet weten over het nieuwe album van The Killers

Het duurde even, maar hij komt eraan! Hier vind je alles wat wij weten.

What's up with that new album?

Het laatste album Battle Born van The Killers dateert alweer uit 2012. Ja, precies.. tweeduizend-fucking-twaalf?! Duurt allemaal veel te lang, toch? Gelukkig is inmiddels écht (officieel enzo) bevestigd dat ze in de studio zitten. Hij komt eraan! Er is nog niet veel bekend, maar er zijn dingen die we al wél weten en die zetten we graag voor je op een rijtje.

1. Wanneer komt hij uit?
Frontman Brandon Flowers liet in 2015 dit weten: "fans will be able to hear new music at the end of 2016 maybe." Nou, dat gaat vast niet meer lukken, dus wij gokken ergens in het voorjaar van 2017. Op tijd voor het festivalseizoen? Dat zou zo maar eens kunnen. See you at Pinkpop, guys!

Brandon Flowers: "It's coming!"

2. Hoe gaat het klinken?
Flowers liet ook weten dat de band weer als Hot Fuss (2007) wil klinken. Voor het geval je het niet meer weet, dat is het tijdperk van 'Mr Brightside' en Smile Like You Mean It'. Geweldig plan!

"We're aiming for a powerful rock vibe!" - Brandon Flowers

We hebben ook al een sneak preview voor je. In juni 2016 speelden ze opeens een nieuw nummer tijdens hun show. Het eerste geluid van de volgende plaat. Benieuwd? Check hem hier! Wat vind je ervan?

3. Met wie werken ze samen?
Hitmachine Ryan Tedder! De frontman van OneRepublic staat bekend om zijn songwriting voor andere artiesten en heeft al aardig wat hits op zijn naam staan. Het enige is dat we wel gewoon een Killers-geluid willen. Gelukkig zei Tedder dit erover: "I love what we've started immensely, obsessively even. It sounds 100% like them and nothing like me."

Coldplay covert 'Mr Brightside'

Je hebt nu natuurlijk bizar veel zin in dat nieuwe album, maar wat moet je in de tussentijd? Nou, gelukkig is daar Chris Martin die tijdens een Coldplay-show in Las Vegas een prachtige cover van 'Mr Brightside' speelde. Geniet hier dan maar even van. Tot snel, killers!

Ster advertentie
Ster advertentie