3FM nieuws

Beatles-gitaar levert bijna 5 ton op

  1. Nieuwschevron right
  2. Beatles-gitaar levert bijna 5 ton op

De gitaar van voormalig Beatles-gitarist George Harisson werd op een Amerikaanse veiling voor en enorm bedrag verkocht. De verkoop vond zaterdag 17 mei plaats in het Hard Rock Cafe in Manhattan, New York.

Bij de veilingen werden spullen van meerdere artiesten verkocht. Onder andere een auto van Lady Gaga en een pak van Elvis kwamen voorbij.

Gitaar van George Harisson

De knalroze Rolls Royce van Lady Gaga ging voor 125.000 dollar over de toonbank. Het witte pak van Elvis deed het iets beter met 197.000 dollar. Maar de absolute topper van de avond was een oude gitaar van Beatles-gitarist George Harisson. De gitaar is te horen op het Beatles-nummer 'I Want To Hold Your Hand' en was daardoor een gewild item bij de veiling in New York. Harissons gitaar bracht 657.000 dollar (480.000 euro) op.

Recordbedragen voor The Beatles

The Beatles zijn in 2014 al 44 jaar uit elkaar, maar de band blijft razend populair. Vooral de spullen van overleden Beatles John Lennon en George Harisson zijn gewild bij veilingen. Zo bracht een brief van John Lennon eerder in 2014 al 61.000 euro op. Ook andere spulletjes van The Beatles brengen met name vanaf de jaren '00 recordbedragen op. Het bod op de gitaar van George Harisson is een van de hoogte bedragen ooit geboden.

The Beatles - 'I Want To Holder Your Hand'

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie