3FM nieuws

Dit is waarom je Loupe absoluut moet leren kennen

foto: Loupe
  1. Nieuwschevron right
  2. Dit is waarom je Loupe absoluut moet leren kennen

Januari staat bij 3FM in het teken van De Muziek Van 2023. De hele maand zetten de 3FM-dj's nieuw muzikaal talent in de etalage. Zo ook bij het nieuwe programma 'VoorAan' van Jamie en Olivier waar je wegwijs wordt gemaakt in de jungle van releases en nieuwe talenten. Vandaag is dat Loupe! Dromerige indie-rock uit Amsterdam. Loupe moet je echt onthouden vanaf nu. Hieronder vertellen we je waarom!

Loupe

Loupe is de band van vocalist Julia Korthouwer, bassist Lana Kooper, drummer Annemarie van den Born en gitarist Jasmine van der Waals. Ze zijn begonnen in een oefenbunker in het Amsterdamse Vondelpark, waar ze hun dromerige indie-rock songs met melancholische ondertoon schrijven. Met stevige ritmes, warme baslijnen en explosief gitaarwerk loodst Loupe je door hun nummers.

Nieuwe single 'Lonely Dance'

Hun debuut-EP Older stamt uit 2021 en daar voegden ze afgelopen jaar de EP Spring '19 aan toe. Hun nieuwste single 'Lonely Dance' is een sprankelend indie-popliedje die ze o.a. afgelopen week in de 3FM Live Box hebben gespeeld. Het is het eerste geluid op weg naar een debuutalbum die ergens dit jaar moet uitkomen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Dromen

De eerste wortels staan stevig verankert in de grond met een optreden op Eurosonic Noorderslag. Dé plek waar alle toekomstige talenten langskomen en spelen en waar veel mensen uit de industrie aanwezig zijn. Een grote droom voor Loupe? Frontvrouw Julia: "Lowlands! Dat schreeuw ik al jaren! Maar het maakt mij niet zoveel uit: zet me er neer en ik speel. Behalve op buurtfeesten, dat gaan we niet meer doen."

VoorAan: broedplaats voor nieuwe muziek

In de late avond van 3FM nemen we jou als luisteraar mee in 'de kraamkamer van de nieuwe muziek', te horen tussen 22:00 en 01:00 uur van maandag tot en met donderdag. In dit nieuwe radioprogramma maken 3FM-dj's Jamie Reuter en Olivier Bakker jou wegwijs in de jungle van releases en nieuw muzikaal talent. Dat betekent heel veel toffe artiesten ontdekken en een flinke portie live muziek.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De Muziek Van 2023

De hele maand januari staat 3FM in het teken van De Muziek Van 2023. Verwacht heel veel live muziek op de radio, meer nieuw talent op de playlist en de 3FM-dj's gaan je hier allemaal kennis mee laten maken. Daarnaast zijn 3FM en 3voor12 traditiegetrouw ook weer te vinden op ESNS (Eurosonic Noorderslag) in Groningen, het grootste showcase festival van Europa en wordt eind deze maand De Muziek Van 2023 bepaald. Een lijst met 10 Nederlandse talenten die in 2023 het verschil gaan maken, zowel in releases als live.

Ster advertentie
Ster advertentie