3FM nieuws

Carice van Houten live bij Giel

  1. Nieuwschevron right
  2. Carice van Houten live bij Giel

Carice van Houten zong dinsdagochtend 18 september voor het eerst live op de radio en dat deed ze bij Giel op 3FM!

De uptempo retro-popsong 'Emily' van Carice van Houten is de eerste single van het debuutalbum See You On The Ice dat 28 september uitkomt.

'Emily' is het meest girly nummer

De single 'Emily' is volgens Carice het meest 'girly' nummer van het album. "Er staan ook donkere, filmische en sensuele nummers op het album. De plaat is geen muziekdagboek geworden, maar er staan wel liedjes op waarin je verschillende kanten van mij hoort," aldus Carice. De zingende actrice heeft zeven van de elf liedjes zelf geschreven.

Carice van Houten live bij Giel

Actrice en zangeres Carice maakte dinsdagochtend bij Giel haar live radiodebuut. Carice was dan ook best zenuwachtig, maar dat was echt nergens voor nodig. Als een geroutineerde zangeres stond ze op De Speelplaats. Ze trapte af met het filmische nummer 'Siren Or The Sea' en deed ook haar girly single 'Emily' live.

Carice van Houten - 'Siren Or The Sea'

Carice van Houten - 'Emily'

Carice werkt samen met Antony Hegarty

In het dromerige nummer 'Particle of Light' is zanger Antony Hegarty te horen. Carice is bevriend met de zanger van de New Yorkse band Antony and the Johnsons en vond 'Particle of Light' een beetje Antony-achtig klinken. "Het leek mij heel leuk als hij de backing vocals zou doen," vertelt Carice aan Giel. "Ik heb het toen gewoon gevraagd en hij wilde het doen. Maar dan moest ik wel in zijn videoclip spelen". Check hieronder de videoclip van 'Particle of Light'.

Ster advertentie
Ster advertentie