3FM nieuws

Kytopia verhuist wellicht naar Tivoli Oudegracht

  1. Nieuwschevron right
  2. Kytopia verhuist wellicht naar Tivoli Oudegracht

Tivoli Oudegracht wordt misschien het nieuwe onderkomen van Kyteman en zijn muzikale gezelschap.

Hoewel Kyteman deze week het pand aan de Oudegracht sloot met zes uitverkochte shows, bestaat de kans dat het zijn nieuwe onderkomen wordt. De muzikant is momenteel in gesprek met de gemeente Utrecht om te kijken wat de mogelijkheden zijn voor het verblijf.

Kytopia moet verhuizen

De huidige creatieve broedplaats van Kyteman en andere muzikanten wordt platgegooid: er wordt iets anders gebouwd op de locatie waar nu het oude fabriekscomplex aan de Utrechtse Zeedijk staat. Dat liet Colin Benders (alias Kyteman) dinsdag 15 april weten aan 3voor12. Dit betekent dat het muzikale gezelschap rondom Kyteman op zoek moet naar een nieuw onderkomen. Benders en co hebben tot 18 juli de tijd om het pand te verlaten.

Kytopia wellicht naar Tivolo Oudegracht

Tivoli werd tot nu toe vooral met een knipoog genoemd. Het plan werd ongeveer een week geleden concreet. "We hebben het tot nu toe een beetje afgelachen. Dat gaat toch nooit werken, dachten we. Maar op een gegeven moment zijn we toch maar eens gaan praten. Waanzinnig is het. Het is de Tivoli, ik heb daar mijn halve jeugd doorgebracht," laat Benders aan 3voor12 weten.

Momenteel worden de kosten voor het verblijf in Tivoli Oudegracht uitgezocht."De gemeente heeft al gezegd dat ze het willen, wij eigenlijk ook. We zijn nu als een gek alles aan het doorrekenen."

The Kyteman Orchestra - 'The Mushroom Cloud'

Ster advertentie
Ster advertentie