3FM nieuws

Muzikant verwisselt CD's Justin Bieber voor eigen exemplaren

  1. Nieuwschevron right
  2. Muzikant verwisselt CD's Justin Bieber voor eigen exemplaren

Een producent van elektronische muziek claimt dat hij 5.000 CD's van Justin Bieber heeft vervangen door zijn eigen platen in verschillende winkels in Los Angeles.

Believe it or not: producer Paz verruilde zo'n 5000 exemplaren van Biebers album Believe met zijn zelf geproduceerde plaat From The Bottom Of My Heart To The Top Of Your Lungs als 1 april-grap, aldus Billboard.

Paz verwisselt albums

Een verslaggever van Associated Press heeft bevestigd dat er kopieën zijn gevonden in verschillende winkels van de Amerikaanse winkels Best Buy, Walmart en Target. De verslaggever heeft in verschillende winkels verspreid over Los Angeles de plaat Believe gekocht, en tot zijn grote verbazing bevatten ze allen een kopie van Paz's album From The Bottom Of My Heart To The Top Of Your Lungs.

"We zijn heel voorzichtig te werk gegaan," laat Paz weten. "We hebben veel oog gehad voor detail, want we wilden dat de CD's zo lang mogelijk op de planken bleven liggen".

"De wereld zal een Bieber-plaat niet echt missen"

Paz liet ook weten dat een paar duizend Bieber-albums minder echt geen gemis is voor de wereld. "Het komt voort uit het idee dat winkels het bijna onmogelijk maken voor onafhankelijke muzikanten om hun muziek in de schappen te krijgen," aldus Paz. "Ik heb altijd geloofd dat retailers de beste outlets en ambassadeurs zijn voor onafhankelijke muziek. Ze kiezen en verkopen niet allemaal dezelfde gerecycled stront. We dachten: als ze hun deuren vergrendelen voor onafhankelijke muzikanten, trappen we ze wel in om onze muziek daar te krijgen!"

Hoewel de CD's succesvol waren verwisseld, was de barcode nog wel gekoppeld aan Bieber's album Believer en werd dus de reguliere prijs betaald voor de plaat. Paz verklapte de stunt op dinsdag 1 april al door middel van een Facebookpost:

Bericht door Paz.
Beluister hier de track 'The Silence' van Paz:
Ster advertentie
Ster advertentie